Putin kävi Suomessa

Suomessa uutisoitiin asiasta, jossa Venäläinen ydinsukellusvene esittäytyi paraatissaan Suomenlahdella. Osa tätä toimintaa oli Putinin vierailu Suomessa. Asia sinällään uutisoitiin hyvin, vaikka taustalla olevia asioita on tosi vaikea näin ulkopuolisena sanoa. Hieman meidän mediamme kautta jäi sellainen virheellinen kuva, että asiat olisivat olleet erillisiä. Harmi kun YLE ei lähettänyt suorana seuraavaa paraatia, vaan toimii puolueellisena mediana.

Kuva 1. Suomenlahdella paraatisoinut sukellusvene. [englishrussia]
Tämä ilmeisesti hyvin vahvasti liittyi Naton toimiin, jossa he kävivät ensin esittelemässä omaa tekniikkaansa Suomelle. Tämän ohella Nato esitti tukensa Itä-Euroopan maille kuten esim. Virolle. Putinilla oli mukanaan kymmenien autojen edestä henkivartioita vierailullaan Suomessa.

Venäläisen kulttuurin ymmärtäminen on vaikeaa, heistä puhutaan massamme hyvin vähän. Itse yllätyin, kun Tampereella ei käynyt samoin kuin Venäjällä tunnelihankkeen kanssa. Vaikka Tampereella on suunnittelutalousmaisia visioita, niin silti heidän ajatuksensa ei ole yhtä slaavilaista kuin Venäjällä. Seuraavassa videossa venäläinen vastaava järven alle tehty tunneli kuin Tampereella yhden vuorokauden ajalta. Tampereella pistettiin kovat neupeusrajoitukset, joten videon mukainen kondensoituva vesi ei ole ongelma järven alle tehdyssä tunnelissa.

Venäjä muutenkin tunnettu mahtavasta tieverkostostaan. Heillä on Sentäs valvotut risteykset. Suomessa on yhä valvomattomia tasoristeyksiä, jotka ovat olleet kiellettyjä jo Neuvostoliiton alkuajoista asti [suomi24]. Nykyaikana kyse ei voi olla edes rahasta, vaan siitä, että syylliset eivät saa jäädä kiinni. Valvomaton tasoristeys on rikollisten murhaajien unelma. Ehkä kyse on enemmänkin vain hallinnon asenneongelmasta. ”Mitä ei ole nähty tai kuultu, niin ei ole tapahtunut.” Jos vartia pahoinpitelee viattoman ihmisen, niin filmit katoavat, ellei sitten joku sivullinen satu kuvaamaan [youtube].

Onko Suomettumisen aika ohi vai alkanut uudestaan? Vaikea näin poliittisesti ulkopuolisena sanoa.

English Russia -blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.