Nationalistinen häpeä

Suomessa poliittinen tilanne on siirtymässä uudelle aikakaudelle [1, 5]. Pienet tekijät johtavat uusiin asioihin, samoin kuin kiehuvassa kattilassa vesi kuplii ja pulputtaa. Kukaan ei tiedä, että mistä asiat lähtevät etenemään dominoefektin lailla. Kuka kolautti alijäähtynyttä tislattua vettä? [7]

Alijäähtynyt vesi

Tislatun veden lämpötila voi olla alle 0 celsiusta.
kidespoiler
Kuva 1. isometrisen kuution kaikki sivut yhdistettynä.
Kuva 2. erilaisia lumihiutaleita.
[collapse]

Gallialaisten heimojohtaja

Parasta silakkaliikkeessä on se, että kyseinen konsepti on lähtöisin Italiasta. Italialaiset oikeasti tietävät, että mitä he tekevät. Sosiaalisilta taidoltaan 2000 vuotta suomalaisia edellä, tunnetusti täällä ei olla kovin briljantteja.

Rooma tuli suurvallaksi sen takia, että osasivat diplomatian ja strategiat, ei ainakaan pelkästään sen huipputason armeijan ansiosta. Yleisuudistuksessa toki tekivät sen standardoidun armeijan, joka oli menestyksen yksi tekijä. Kuitenkin armeijauudistuksen ydin oli nimenomaan se johtaminen, ei varusteiden parantaminen. Sotilaita voitiin johtaa tavalla, joka ei ollut aiemmalla silppuräkillä mahdollista. Aiemmin Roomalla oli jo erilliset yksiköt, mutta sotilaat oli varusteiltaan kuin jostain sirkuksesta.

Julius Caesar eli sen suurvallan aikaan saanut henkilö antoi ainoastaan Belgian alueen heimojohtajalle arvostusta diplomatialle barbaarijohtajista. Hän vaihtoi itsensä oman kansan turvaamista vastaan viimeisenä tekonaan. Vietiin Roomaan tapettavaksi vuosituhannen vaihteessa. Julius kirjoitti siitä omiin muistiinpanoihinsa, että hänen diplomatiaansa arvosti vihollisista. Oli varsin komea, ystävällinen ja älykäs mies, ei vastannut yhtään aikansa stereotypioita barbaareista. Puhe oli kyllä kuin villipedolla, mitä niitä germaanisen kielen äänteitä onkin, joita ei ole latinan kielessä esimerkiksi. ”ß eli kaksois-s (saks. das Eszett [ɛsˈtsɛt] ’ässä-tseta’, scharfes S [ˈʃɑrfəs ɛs] ’terävä s’)”

Kuva 3. Vercingetorix ja Julius samassa maalauksessa. [4]

Ehkä he siellä Roomassa itse aiheuttivat gallialaisten tukiliikeen, kun gallialaisten johtajaa pahoinpideltiin, ja lopulta tapettiin. Edusti omaa kansaansa yksin vihollisten pääkaupungissa, täysin tietoisensa kohtalostaan.

”A stroke with the edges, though made with ever so much force, seldom kills, as the vital parts of the body are defended both by the bones and armor. On the contrary, a stab, though it penetrates but two inches, is generally fatal. Besides in the attitude of striking, it is impossible to avoid exposing the right arm and side; but on the other hand, the body is covered while a thrust is given, and the adversary receives the point before he sees the sword.” Vegetius, Länsi-Rooma, 390 jaa

Germaaneilla oli antiikin aikana omia erikoisia taisteluyksiköitään. Näihin lukeutuivat mm. nahkahousuiset alastomat fanaatikot, kirkuvat naiset ja tappajakoirat. Ne toivat roomalaisille oman vaivansa miettiä soveltuvia taktiikoita näitä yksiköitä vastaan. Vegetiuksen mukaan roomalaiset olivat varautuneet siihen, että taistelukentällä voi tulla ihan mitä vain vastaan. Monet rooman armeijan sotilaat kokivat barbaarien alueella sotimisen eläkeikään asti erittäin epämiellyttäväksi.

Minusta tämä germaanien kampanjassa käyty taistelu paras näkemäni,

Tämä on yksi tekijä monista, että miksi Rooma romahti. Kulttuurillisesti niin vaikea asia, ettei sitä voitu mitenkään poliittisesti korrektisti selittää. Ei mitään, että miten sitä olisi voitu puolustaa omilleen tai muille. Yksinkertaisesti oli vain niin paljon parempi, täydellinen voitto oman kansan hyväksi, joiden seuraajiksi kaikki haluavat kuulua.

”Gallia oli gallialaisten, kelttien muinaisen pääheimon, kotimaa. Gallia vastasi nykyistä Ranskaa, Belgiaa, Luxemburgia, osia Alankomaista ja Reinin länsipuolista Saksaa, suurta osaa Sveitsiä ja Pohjois-Italiaa Adigeen asti.”

Belgialainen tekno spoiler

”Yleensä rytmi on tasainen 4/4, jossa bassorumpu soittaa tahdin jokaisella neljäsosanuotilla, virveli tai clap (käsien yhteenlyöntiä muistuttava ääni) tahdin toisella ja neljännellä nuotilla, ja avoin hi-hat joka toisella kahdeksasosa nuotilla. Tempo vaihtelee suunnilleen 120 ja 150 bpm:n (iskua minuutissa) välillä riippuen teknon alalajista.” [15]

[collapse]

”Keisari Augustus huomasi, että monista kansoista koostuvan Gallian hallinto oli hankalaa, joten hän erotti siitä vuonna 22 eaa. Gallia Narbonensis-nimisen osan senaatin haltuun, ja jakoi loput kolmeen osaan. Gallia Belgica oli näistä osista pohjoisin, ja se ulottui Seineltä Reinille ja etelässä Saoneen. Sen asukkaissa oli sekä kelttejä että germaaneja.”

Kuva 4. kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

Valloitti tai ei, mutta roomalaiset hävisivät poliittisesti koko sodan. Sama kuin vietnamissa Yhdysvallat voitti taktisesti kaikki taistelut, mutta strategisesti hävisi sodan etenkin sisäpolitiikan osalta.

”Vietnamin sota vaikutti asevelvollisuuden lakkauttamiseen Yhdysvalloissa 1970-luvun alussa.” Samoin Rooma lopetti sotatoimet pohjoisella barbaarien maaperällä, kansa vastusti sitä.

”Luultavasti hänet surmattiin Tullianumin vankilassa kuristamalla vuonna 46 eaa., sen jälkeen kun häntä oli esitelty Rooman kansalle Caesarin Gallian triumfin yhteydessä” [4]

Talvisota

Itse olen sikäli onnekasta sukupolvea, että olen saanut elää aikana, jolloin maassamme on vielä ollut sotaveteraaneja. En asiaa näe niin, että sota olisi hyvä, vaan enemmänkin päinvastoin. Jotenkin itse toivoisin, että ymmärrys näistä asioista säilyisi. Valitettavasti asiat uhkaavat Suomessa muiden Euroopan maiden kanssa edetä seuraavan videon mukaisella tavalla. [10]

Sota on sikäli huono asia, että siinä valtaosa häviää. Ydinsota olisi niin hirveä asia, että sitä pidetään jopa apokalyptisenä tapahtumana [11]. Itse siis haluaisin välttää sodan kaikissa mahdollissa tilanteissa.

Pervitiini spoiler

Pervitiini eli metamfetamiini oli Saksalaisten propagandatuote, jolla osoitettiin Saksan ja aksaalivaltojen tieteen korkeaa tasoa vastustajiin verrattuna. Kyseessä on jo 1800-luvulla Japanissa löydetty kemikaali. Berliinin yliopisto oli ensimmäinen paikka, jossa amfetamiini on syntetisoitu vuonna 1887 eli kaksi vuotta ennen kuin japanilainen kemisti löysi metamfetamiinin, joka on eräs erittäin voimakas dopamiinia aivoista vapauttava amfetamiinijohdannainen.

”- feelings of love and empathy
– forgiveness of self and others
– a sense of inner peace and acceptance of self, others, and the world” [18]

MDMA eli ekstaasi on eräs metamfetamiinijohdanninen, mutta sen toiminta perustuu oksitosiiniin eli tuottaa rakkauden tunteen [17]. MDMA on yhdysvaltaisten sotasaaliina saama kemikaali natseilta, kun halusivat saada selville salaisen valmistusohjeen natsien metalabroista metamfetamiinille.

Pervitiinin vaikutattava aine syntetisoitiin ensimmäisen kerran Japanissa vuonna 1889. [16]
Pervitiini oli merkittävä osa kansallisen sosialismin ideologiaa, sekä kriittinen tekijä asevelvollisten varusmiesten motivoimiseksi salamasotaan.
Metan pahamaineisia laskuja käytetään osana demonisoivaa valistusta.
[collapse]

Toisen maailmansodan syttymisen edellytyksenä pidetään Saksan kovia kansainvälisiä sopimuksia, jotka maa joutui hyväksymään välttääkseen maansa luovuttamisen vihollisille [12]. Lisäksi korvaukset vastapuolelle olivat kovia [13]. ”Onneksi” siinä vaiheessa kadulta löydettiin karismaattinen poliitikko, jolla oli hyvät suhteet armeijaan. Lopun kaikki varmasti tietävätäkin Euroopassa, eikä asiaa tarvitse siltä tunnetulta osalta toistella.

”Hindenburg toimi presidenttinä aina kuolemaansa saakka. Hän kuoli keuhkosyöpään kotonaan Itä-Preussin Neudeckissa 2. elokuuta 1934. Hitler vieraili päivää aikaisemmin Hindenburgin luona, joka luuli kysymyksessä olevan keisari Vilhelm II:n ja kutsui tätä ”hänen majesteetikseen”. Samana päivänä, 1. elokuuta Saksan valtaenemmistöltään kansallissosialistinen hallitus yhdisti valtionpäämiehen toimen Hitlerin hallitsemaan valtakunnankanslerin toimeen, jonka uudeksi nimikkeeksi tuli johtaja ja valtakunnankansleri. Tämä päätös julkistettiin vasta pari tuntia von Hindenburgin kuoleman jälkeen.” [14]

REFERENSSIT

[1] Uusisuomi: Professori pitää silakkaliikettä tervetulleena
[2] Facebook: Silakkaliike
[3] YLE: Kari Enqvistin kolumni
[4] Wiki: Vercingetorix
[5] Apu: Silakkaliike hakee muotoaan
[6] VaticanNews: Paavin joulutervehdys Rooman kuurialle
[7] Tuppu.fi: Kaikki alkaa pienestä
[8] Tuppu.fi: The Only One
[9] Tuppu.fi: Tietoisuuden mysteeri
[10] Tuppu.fi: Suomen puolustusvoimien kalustohankinnat
[11] Tuppu.fi: Ydinsodan voittajat
[12] BBC: Versailles and Peacemaking
[13] IL: Saksa maksoi ensimmäisen maailmansodan sotakorvaukset, 2010
[14] Wikipedia: Paul von Hindenburg / Saksan presidenttinä
[15] Tuppu.fi: Teknomusiikki
[16] Erowid: Meth (MA)
[17] Erowid: Ecstasy (MDMA)
[18] Erowid: Ecstasy (MDMA) effects

2 thoughts on “Nationalistinen häpeä”

  1. Jumalauta kuinka typerä teksti. Roomalaisilla ei tunnetusti ole mitään tekemistä nykyajan italialaisten kanssa ja heidän saavutusten vertaaminen nykyitalialaisiin on kun vertaisi Karthagolaisia Tunisialaisiin.

    Kaiken päälle tekstistä paistaa äärimmäisen ylimielinen ote oman intellektuellin ylivertaisuuteen, ja varmuus omien mielipiteiden oikeuteen, mikä on mielestäni idiotismista suurinta.

    1. Kiitos Seppo!
      Erinomainen kommentti! Valitettavasti itse uskon, että meidän nykyinen tietämys antiikin ajalta ei vastaa todellista kuvaa siitä, että miten asiat ovat olleet. Rooma ei ollut niin väkivaltainen kuin ehkä pimeän keskiajan jälkeen Euroopassa on ajateltu hävitetystä maasta. Nykyisen genetiikan osalta toivon, että tietämys Italian alueen väestöstä kehittyy paremmaksi. Itse tein geenitestin 23AndMe-palvelussa. Sen perusteella oma isähaarani olisi pohjoisen Italian Lombardin kuningaskunnan hovista 700-luvulta, alkujaan germaanien muodostama rauhanomainen kristillinen kuningaskunta. Ranskan alueen kuningaskunnat hävittivät sen, jonka jälkeen muodostui Italia fransiskojen vetäytyessä alueelta. Etenkin romanialaisten historia kiinnostaa, heillä ei ole kirjoitettua historiaa kuten esim. juutalaisilla. Paljon historiaa on kirjoitettu uusiksi, voittajat sitä kirjoittavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.