Miten robotit voivat tänään wanhusten hoidossa?

Robotiikka on yksi merkittävä asia, joka tulee yleistymään palvelualoilla. Jo nyt on olemassa robotteja, jotka auttavat vapauttamaan hoitajia ihmisläheisempään palvelutyöhön. Tällaisia ovat mm. siivousrobotit, joista monilla kavereillani on hyviä kokemuksia jo vuosien ajalta. Ehkä palvelutyössä vastaavaa käytössä olevaa teknikkaa ja muuta vastaavaa voitaisiin hyödyntää tehostamaan, helpottamaan ja tekemään työstä miellyttävää, samalla antaen vanhuksille enemmän huomiota.

Monet vanhukset tarvitsevat paljon apua mm. imuroimisessa, jonka voisi helposti suorittaa roboteilla. Näin kasvavan vanhusmäärän hoito voitaisiin turvata, samalla vähentämättä henkilökohtaista ja inhimillistä palvelua. Varmasti tekniikka tarjoaisi paljon muitakin vaihtoehtoja, kuten ruokalähetystä automatisointia ja monta muuta asiaa Myös nykyiset automaattiset dronet ovat tulleet toimiviksi, ehkä niitäkin voisi hyödyntää palvelutyössä ja etenkin postin toiminnassa myös Suomessa, ilman että heikennettäisiin palveluita [youtube]?

Minulle vanhustenhoito on tärkeä asia, aina siis kyse ei välttämättä edes ole rahasta vaan asenteesta. Aiemmin kirjoitin mm. vanhustenhoidon ruoasta [Tuppu.fi/Vanhustenhoidon ruoka]. Omat isänpuoleiset isovanhemmat ovat eläneet kotonaan n. 90 vuotiaaksi asti, saaden elää loppuun asti ilman laitokseen joutumista. Se oli omalle isälleni tärkeä asia. Itsellänikin on jalka mennyt poikki, niin jouduin lapsena olemaan 1½ viikkoa sairaalassa, se kesäaika kului ehkä elämäni hitaiten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.