Ensimmäinen viikko vaalikampanjointia takana

Nyt kun vaalikampanjointiani on mennyt n. yksi viikko ja ehdokkaaksi ilmoittautumisestani hieman kaemmin, niin voi olla hyvä pysähtyä hetkeksi katselmoimaan tämän hetken tilannetta ja kehitystä. Mitä siis nyt olemme saavuttaneet ja mihin suuntaan tätä kehitystä tulisi viedä? Monenlaista uutta olen ainakin itse tänä aiana oppinut, toivottavasti muillekin olisin tarjonnut jotain uutta ja hyödyllistä.

Kuvasta 1. voi huomata, että minun vaalikampanjani on saavuttanut heti alusta asti merkittävää huomiota etenkin lähipiirini keskuudessa. Alkuinnostuksesta huolimatta voi huomata, että aktiivisuus on vähennyt merkittävästi, kaverini eivät jaksa joka päivä lukea vaalisivua, eikä ole tarvettakaan. Monet myös tietävät jo ennakkoon, että merkittävä osa minun kirjoituksistani tulee olemaan ja on tässä blogissani, joten tulevat tänne suoraan. Onneksi kuitenkin itselleni aiemmin tuntemattomilta henkilöiltä on tullut tykkäyksiä ja kommentteja vaalisivulleni. Jokainen tykkäys ja kommentti on erittäin arvokas! Tuli jopa ensimmäinen vihainen hymiö tuulivoima-artikkelistani, arvostan sitä tosi paljon. Valitettavasti aiheesta ei tullut keskustelua, minun mielestäni Peräseinäjoki/Seinäjoki voisi ottaa kaikki Ilmjoen tuulivoimalahankkeet ihan jo taloudellisistakin syistä. Nooh, ehkä olisi kuulostanut hieman itsekkäältä seinäjokisille päin vetämiseltä, mutta olisipa päässyt sanomaan. Ei aivan yhtä pahista kuin hitlerin vastaus Yhdysvaltoihin [Youtube]. Olisiko jo aika suunnata katseemme 1930-luvulta 2030-luvulle?

Kuva 1. Keskeisimmät tilastotiedot facebookin vaalisivustollani. [vaalisivu]
Kuvassa 2. on tämän blogini kävijämäärät päivittäin, olen leikannut kaksi erillistä taulukkoa yhteen, ylempänä on tammikuu ja alenpana helmikuu. Kävijämäärissä on nähtävissä kaksinkertaistuminen ja sivujen lukukerroissa merkitävää kasvua. 4.2.2017 teki ennätyksen 246 vierailijalla ja 27.1.2017 teki ennätyksen 949 sivulatauksella. Kiitoksia teille näistä molemmista, ehkä vielä tulee uusia ennätyksiä seuraavan kahden kuukauden aikana! Tietenkään blogini kirjoittaminen ei lopu siihen, kuten ei se ole alkanutkaan tämän kuntavaalin takia, päätös ehdokkuudesta ja jäseneksi ilmoittautuminen tapahtuivat parin viikon sisällä. Asiaa olen kyllä miettinyt jo kymmenen vuotta, mutta vasta nyt koen olevani valmis kunnallisvaltuutetuksi.

Kuva 2. Kuntavaaliehdokkaaksi ilmoittautumiseni jälkeen blogini aktiivisuus on lisääntynyt merkittävästi. [tuppu.fi]
Tavoitteena oli aluksi saavuttaa näkyvyyttä ja etenkin oman kaveripiirini tiedottaminen asiasta, mielestäni olen onnitunut siinä hyvin. En näe kovinkaan suurta merkitystä painottaa vaalikampanjaani enempää Peräseinäjoelle, asiat varmasti menevät jo melkein omalla panollaan. Tietysti enemmän odotan mahdollisuuta vuorovaikuttaa peräseinäjokisten keskuudessa, kuten myös kaikkien muidenkin seinäjoella asuvien kanssa. Koko Seinäjoen alue on todella tärkeä tässä kampanjassa, merkittävin osa äänestäjistä asuu Seinäjoella. Minun tulisi ensin löytää heidän, jonka jälkeen pitäisi vakuttaa heidät pätevyydestäni. Uskon, että ensimmäisen viikon aikana tämän ajamisessa olen lähtenyt hyvin alkuun, siihen pyrin panostamaan vaaleihin ja toivoakseni vielä senkin jälkeen.

Erityistä panostusta ajallisesti vaativat Nurmo ja Ylistaro, että osaisi kohdentaa asiani heille oikein. Itse olen asunut Hyllykalliolla, joten sikäli tunnen kyseisen alueen hyvin. Ylistarossa olen kiinnostunut etenkin joukkoliikenteestä, alue muistuttaa hyvin paljon Peräseinäjokea. Alue on sikäli haastava, että asukasmäärältään siellä ei ole paljoa asukkaita, mutta heidätkin pitäisi saada osaksi meidän suurta mahtavaa Seinäjoen kasvukeskusta.

Tässä vaiheessa olen vakuuttunut läpipääsystä, vaalikampanjani on jopa ylittnyt alkuperäiset välitavoitteeni! Reilu sata ääntä uurnaan olisi riittänyt vuoden 2012 kunnallisvaaleissa, ehkä tänä vuonna riittää jopa vähempi määrä. Se ei ole paljoa, mutta tietysti suosittelen panostaa ehdokasvalintaan riittävästi. Onko ehdokkaasi sellainen, että hän oikeasti ajaa sinun, äänestäjiensä, seinäjokisten ja kaikkien muidenkin asiaa kaikista parhaiten? Itse ajan kampanjointia sillä periaatteella, että kuntavaltuustoon menen ajamaan teidän asioita motivoituneena ja mahdollisimman hyvin, ei yhtään sen vähempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.