Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2

Uuden SARin aikakausi

Nyt on paljon uutisissa puhetta koronaviruksen eli uuden SARS:in leviämisestä. Tästä on jopa väitetty olevan liikkeellä disinformatiota, joiden mukaan taudilla olisi HI-viruksen perimää geenisaksitekniikan käytön ansiosta [7]. Tällöin taudin jälkioireena voisi olla jopa AIDS. Huhujen mukaan tämä olisi valmistettu salaisessa bioasetehtaassa, josta tauti olisi päässyt karkuun Tämä väite todennäköisesti perustuu siihen, että virukseen käytetään HIV-lääkkeitä [2].

CRISPR spoiler
[collapse]

Kyllä sitä tietty kaikenlaista pientä vahinkoa voi sattua laboratorioissa. Tällöin hirviöviruksen poistamiseksi on voitu kehittää heikompia versioita, jolloin vievät pahemmalta virukselta ekologisen lokeron muuten ainoalta ihmisissä leviävältä SARS-virukselta.

On myös monen mielestä iso asia, että saavuttaa elämässää jotain merkittävää. Joskus asioita voi tapahtua myös tahallaan, täysin perusteltavasta syystä. Moni varmasti kokee, että maailmassa on liikaa ihmisiä. Täten paras keino väestön vähentämiseen voi olla tämanlainen virus. Myös kuukausia kestävä sairasloma on oikein hyvä juttu. Tämä kaikki siis pelkkää spekulaatiota.

Uusi pandemia

Kolmessa Afrikan maassa varmistettu tartunta. Turkin mukaan yli 700 tartuntaa Iranissa, mutta peittelevät tietoa. Iranissa on sentään huipputason terveydenhoito toisin kuin Afrikassa Saharan eteläpuolella terveydehoito on surkealla tasolla. Risteilijä Timanttiprinsessan karanteeni ei tainnut olla onnistunut teko, moni negatiiviseksi todettu on todettu sairaaksi kotimaassa? Ilmesesti viruksella on vahva taipumus puhjeta uudestaan. [1]

Kuva 1. Nyt on koronavirusta liikkeellä. [1]

Monet jännittävät, että missä maassa aina milloinkin todetaan mitenkin paljon tartuntoja. Mielestäni on sen sijaan mielenkiintoisempaa, että mitkä ovat suuret valtiot, joissa tartunta todetaan virallisesti viimeiseksi. Onko Pohjois-Korea, Turkki tai joku Afrikan maa. Mikä maahtaa olla tuleva ’Bottom 10’ lista? Itse epäilen, että joku maa on saattanut jopa valehdella tartunnan, jotta ei ole jäänyt silmätikuksi.

Koronan alkuperämaa

Itse olen lapsena tykännyt pelata Comman and Conquer -sotastategiapeliä sekä olen koulutukseltani insinööri, joten seuraava video viehättää minua. Kiina ottaa jopa sota-ajan stategiat käyttöön sodassa Coronavirusta vastaan. Tuhannen tehohoitopotilaan sairaala valmistuu viikossa Wuhaniin.

Kiinassa rakennetaan sairaala seitsemässä päivässä.

”– Olen todella vihainen, sillä mielestäni minun ei kuuluisi olla täällä. Olen todella ahdistunut. Haluan palata kotiin pian.

CNN kysyi Wuhanin terveysviranomaisilta, miksi terveitä ihmisiä pidettiin kenttäsairaaloissa, mutta vastausta ei median mukaan toistaiseksi ole kuulunut.” [4]

CnC spoiler
[collapse]
Kuva 2. Tyypillinen omatitalon rakennusporjekti Ganttin kaaviolla. [3]

Muita uhkia

Itseäni kiinnostaa, että minkälaiset uhat meitä uhkaavat vuoteen 2050 mennessä. Olen aiemmin ennustanut sotaa suomeen 2030-luvulle [5]. Kuitenkin tällä hetkellä sodan painopiste on vielä Lähi-idän suunnalla. Olettettavati monet maat ovat stategisesti varautuneet kaikkiin mahdollisiin vaihtoehtoihin, myös sotaan Suomessa.

”They thoroughly understood the importance of hardening them by continual practice, and of training them to every maneuver that might happen in the line and in action. Nor were they less strict in punishing idleness and sloth.” Vegetius, Länsi-Rooma, 390 jaa

Taistelulinjoilla on ihmiset olleet niin nokkelia, että ovat jo kehittäneet aseita, joita kukaan ei oikeasti haluaisi käyttää. Stategiset pommikoneet sylkevät kymmeniä tonneja sirpalepommeja liukuhihnalta kerralla tutkien ulottumattomista. Ydinohjuksia voidaan ampua metrin tarkkuudella tunneissa minne tahansa maailmassa ulkoavaruuden kautta. Isojen aseiden lisäksi mikroskooppisia eli biologisia aseita on niin hirveitä, ettei edes julkisesti sanota.

”Henkesi uhallakin taistele totuuden puolesta, niin Herra Jumala sotii sinun puolellasi.” [6] (Ei kuulu juutalaiseen Raamattuun Tanakiin eikä varsinaiseen protestanttisten Raamattujen kaanoniin.)

RERENSSIT

[1] Worldometer: Coronavirus
[2] GenEngNews: AI Predicts Coronavirus Vulnerable to HIV’s Atazanavir
[3] Edraw: General Residential Construction Gantt Chart Template
[4] Tiede.fi: Wuhanin koronavirus
[5] Tuppu.fi: Sota Suomessa 2030-luvulla?
[6] Raamattu.fi: Sirakin deuterokanoninen kirja
[7] Technology review: China’s CRISPR babies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.