Psykiatrinen sairaala – musta tahra yhteiskunnassa

Mikä on tämä sairaala, joka ei ole osa muuta sairaalajärjestelmää. Maailmassa on paljon monta ihmeellistä asiaa, jotka hämmästyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa. Usein ongelmat ovat niin vaikeita, että niistä valehdellaan lapsille, monet aikuiset jopa itsekin uskovat valheisiin.

Kuva 1. Mielisariaalaan sijoittamisen syyt eivät ole muuttuneet merkittävä ajan mittaan.

Mikä siis on suurin ero psykiatrisessa sairaalassa ja muussa sairaalahoidossa. Ensimmäinen ero on se, että ensimmäisessä hoidossa ei ole ihmisoikeuksia, ei edes niitä perustulaillisia oikeuksia, joita on vangeilla. Toinen ero on se, että psykiatrisessa sairaalassa on monenkertaiset ulkoapäin lukittavat ovet ja kalterit ikkuinoissa, jotta potilaat pysyvät sisällä.

Näiden lisäksi ehkä tärkein ero sairaaloiden välillä on se, että psykatrisessa sairaalassa hoidetaan yhteiskuntasairautta, jota kutsutaan sairaudeksi mielessä eli psyykeessä. Yksinkertaisesti mielisairaudet ovat asioita, joita yhteiskunta pitää mielisairautena, kuten esimerkiksi tunnetuimpana esimerkkinä homoseksuaalisuus. Esiaviollinen seksi ja prostituutio ovat olleet myös ymmärrettäviä yhteiskunnallisia ongelmia, aikana ennen varmoa ehkäisymenetelmiä. Aviottomiin lapsiin ja heidän äitiin suhtautuminen on ollut jopa vihamielistä. Myös aikana ennen sikiöseulontoja on kehitysvammaisiin kohdistettu jopa massamurhaamista Euroopassa, kehitysvammaisten elinolosuhteet eivät vielä nykyäänkään ole inhimillisellä tasolla.

Kuva 2. Dr. Philippine Pinel järkytti muita vapauttamalla potilaita kahleista.

Yleensä psykiatriseen sairaalaan joudutaan, sinne harvemmin kukaan menee vapaaehtoisesti. Tilastojen takia potilaita kiristetään liikkumis- ja tapaamisvapauksilla sekä lihakseen pistettävillä Risperidone-piikeillä, jotta he suostuvat vapaaehtoiseen hoitoon pakkohoidon sijaan. Oikeastaan psykiatriseen sairaalaan ei edes pääse, vaikka haluaisikin. Tämä jo hyvin kuvastaa sen sairaalan luonnetta. Näitä kaikkea tukevat ne asiat, että psykiatrisessa sairaalassa on armeijamainen kuri, tarkkoine aikatauluineen, nukkumaanmenoaikaa myöten, jolloin sammutetaan valot, eikä käytävilla saa liikkua. Hoitoon kuuluu myös viikoittainen potilaan kuulustelu, jonka pohjalta neuvotellaan hoidon jatkoaikaa ja lääkitykstä.

Mitä siis on psykiatrisessa sairaalassa käytetty lääke, joka parantaa kaikki sairauden oireet. Se superlääke on nimeltään neurolepti, jota on monenlaista muotoa, joista on perinteistä D2-reseptoreita blokkaavaa perinteistä neuroleptiä, jonka lisäksi on myös laaja-alaisemmin vaikuttavia neuroleptejä eli antipsyko(ottis)lääkkeitä, joilla ei ole yhtä vahvoja ja leimaavia jälkivaikutuksia.

D2-reseptori on sikäli jopa elintärkeä reseptori, että sen toiminta vastaa palkitsemis- eli mielihyväjärjestelmän elossa pysymisestä. Dopamiini on myös yleisesti aivojen välittäjäaine, joten häiriöt siinä aiheuttavat mm. vapinaa raajoissa. Elimistö kaipaa dopamiinia, joten sitä vapauttavat aineet voivat aiheuttaa psyykkistä riippuvuutta. Dopamiinia vapautuu myös mm. loogisten ongelmien ratkaisemisesta tai hyviä juttuja kirjoittaessa.

Riittävän pitkäaikainen tai monta lopetuskertaa johtavat siihen, että lääkitystä ei voi enää koskaan lopettaa. Suomi on maa, jossa määrästään erittäin paljon neuroleptilääkkeitä. Kyseisestä lääkkeestä on kuulemma hyötyä skitsofreniaan, mutta muuten sille lääkkeelle ei ole tarvetta. Kyseinen lääke on kehitetty matolääkkeen johdannaisesta.

Itse mahdollisesti tulevanakin kuntavaaliehdokkaana teen kaikkeni, että tämä ihmisoikeuksia järkyttävällä tavalla loukkaava järjestelmä saataisiin vihdoinkin pois Suomesta. Kyseisellä laitoksella on jo niin surullinen historia, että mielestäni se jo riittää. Väitän, että psykiatriasta ei ole 90 % tapauksesta kuin haittaa potilaille, mutta se ei ole hoidon kannalta oleellista. Sairaalan kun hoitaa yhteiskunnallista sairautta, ei yksilöiden etua.

Luotan psykologiaan ja terapiaan, jotka ovat mielestäni ainoita oikeita lähestymistapoja. Ihmisen mielenterveyttä ei paranneta lääkkeillä, ainoastaan oireita voidaan poistaa. Kun käyttää mitä tahansa keskushermostoon vaikuttavaa ainetta ongelman korjaamiseksi, niin on vähintään kaksi ongelmaa.

3 potilasta tuhannesta tekee itsemurhan vapautumisen jälkeen. Itsemurhan riski on siis jopa 20000 % korkeampi kuin väestössä keskimäärin. Itse en voi kannattaa tällaista järjestelmää, joka on filosofiialtaan täysin keskiaikaista. Vaikka järjestelmä onkin parempi kuin aiemmin, niin se että joka 333. vapautunut päätyyn itsemurhaan välittömästi, niin se kertoo jotain. En ole uskovainen, mutta jos helvetti on olemassa, niin sinne kaikki psykiatrisen sairaaloiden hoitajat ja lääkärit varmasti joutuvat. [YLE]

Terveyskirjasto: Pahanlaatuinen neuroleptioireyhtymä – kiireellistä hoitoa vaativa häiriö
Psychiatry: An industry of Death
Wiki: antipsykiatria

Mietoja neuroleptejä käytetään pienillä annoksilla myös unettomuuteen: Suomi24 – huh huh mikä unilääke

One thought on “Psykiatrinen sairaala – musta tahra yhteiskunnassa”

 1. Jos saat sen pois, hyva on,
  Mutta koululaaketiede tekee aina uuden ja entista sadistisemman teorian jolla se kiduttaa ihmisia.

  Psykiatri ernest rudinin johdolla tehtiin poliittinen eugenismi teoria juutalais kysymyksen lopulliseksi ratkaisuksi, eli tappamiseksi, eugenisti psykiatrit listasi juuri juutalaisten kehon mitat mielisairaan, eli alempi arvoisen rodun merkiski ja ottivat kristalliyona satoja tuhansia juutalaisia mielisairaalaan eli getoon steriloitavaksi vauvasta sukukypsiin, ettei mielisairaus eli vaaranmalliset luut ja kallot ja silmien pikmentit lisaanny. Sielta psykiatrit vei heidat kaasu leireille, jossa psykiatrit ennen kaasutusta mittasi viela kallon mitat ja luun.pituudet ennen kaaasutusta ettei vahingossa kaasuteta mieleltaan terveita luita,
  Koska psykiatrit uskoi etta psyykke asuu luissa ja psyyken tila voitiin paatella silmien varista ja kallon muodosta.

  Kun tuo puoskarointi koululaaketieteelta kiellettiin,
  Psykiatrit hieman muutti korostuksia ja alkoi suunnaton kehon sairauksiin sairasruneiden ja ennen kaikkea tappaviin tauteihin kuten aivokalvon tulehduksiin sairastuneiden vaino, koska psykiatrit opetti etta tappavien tautien moninaiset oireet tulevat psyykesta, tuon puoskari opin he nimesivat psykosomatiaksi ja satoja ellei tuhansia on.kuollut hoitamattomana tuohon tautiin, koska puoskarit oikeuttaa, ettei tappavien tautien moninaisiin oireisiin kannata menna mukaan.

  Sairaiden vaino on nakyvaa tanaan koululaaketieteen puoskareilla, kehon kivuista ihmisia kiskotaan suoraan vastaanotolta psykiatrien kuvottaviin kidutus vankiloihin ja tiedan taman omana kokemuksena aivokalvon.tulehduksen lapi kayneena,
  Millainen vainoharhainen puoskari koululaaketieteen psykiatria ja sen psykosomatia on..

  Tuhannet saavat syopatutkimukset pari viikkoa ennen kuolemaa kun koululaaketieteen pannukakku teoria osasto varkkaa toinen toistaan kuvottavampia ja vianoharhaisempia teorioita, joista tohtorit tulee militantiksi kuin kommunistit marxin teorioista.

  Jos nykyinen puoskarointi kielletaan, koululaaketoeteen liikelaitoksen surin tulon lahde on psyykke, jota kukaan ei koskaan ole kuvannut tai nahnyt.
  Silti koululaaketiede inttaa olevansa ja tulevansa nakymattoman sisimman nakijaksi ja ihmistuntijaksi sadistista, vainoharhaista freudia tai muita sairaita guruja lukemalla.

  Jos tuo kielletaan koululaaketiede keksii uuden sadistisen pannukakku tieteen, koska koululaaketiede ei vaadi tieteiltaan enempaa tieteellista pohjaa kuin pannukakku teoria. Tohtorit kuuntelee narsisti GURU jaan ja aanestaa mika GURUN mielipide tuottaa eniten rahaa ja koska freud markkinoi opiooideja joista tohtorit sai rahaa,
  FREUDIN jokainen vainoharhainen satu julistettiin tieteeksi, mm. Psykosomatia, jonka freud teki siina vaiheessa kun opioidi orjat sai valtavat opioidien vieroitus kivut, freud satuseta listasi jokaisen kivun ja intti etta se on psykosomatia ja koska opioidi kaupan jatkuminen edellytti opioidien vieroitus oireiden kieltamisen niin tohtorit aanesti psykosomatian uudeksi tieteeksi, etta opioidi kauppaa voitiin jatkaa ..
  Talla tavalla pannukakku tieteita on aina tehty kun tieteen tekoon koululaaketiteessa tarvitaan vain teoria,
  Aina on loytynyt koululaaketieteelta sadistisia narsistisia puoskareita jotka tekee aina sadistisempia ja kuvottavampia ja vainoharhaismpia ja sadistisempia pannukakku teorioita, joilla koululaaketiede puoskaroi ihmisten sielun, eli nakymattoman sisimman kanssa.

  Mitaan sellaista sisinta eli psyykkea ei ole olemassa, jolla koulaulaaketiede nuijii rahaa.
  Koululaaketieteen psyykke tarvitsee biljoonien edesta pillereita, hermomyrkyt maksaa kela ja me kelalle.

  Ihmisen sisin on sielu, ja se ei tarvitse pillereita, siksi koululaaketiede kieltaa sielun olemassa olon, koska silla ei saa rahaa ja markkinoi psyykkea, koska silla saa rahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.