Kaikelle on aikansa

Usein ihmiset puhuvat hyvästä ja pahasta, kuvitellen tyypillisesti, että me ja etenkin minä on tällä hetkellä itse täydellisyys hyvyydessä. Mielestäni tällainen ajattelu on vaarallista. Jos näin ajattelee, niin kannattaa kokeilla hieman vaikka harrastaa ohjelmointia. Oman tietämättömyyden taso kaikessa on niin järjestöntä, että saa pitää foliohattua päässä, kun ei tajua mistään mitään, vaan bugeja tunkee ovista ja ikkuinoista. Ohjelmointi on myös sikäli hyvä, että ne virheet… siis bugit joutuu itse aina kohtaamaan [hikipedia]. Se opettaa hyvin pajon nöyryyttä. Varmasti saman joutuu kokemaan monessa muussakin asiassa, kun tulee elämänkokemusta. Mutta siis yleensähän vika on käyttäjässä, systeemi toimii täysin oikein suunnitellusti.

Mutta siis mitä otsikkoon tulee, niin mielestäni kaikelle on aikansa. Ihmisen luontainen elinajanodote on n. 25 – 30 vuotta, johon väliin itse kuulun. Luonnolliseti minun tulisi olla todennäköisesti kuollut, jos elämä olisi vastaavaa kuin vielä 100 vuotta sitten. Näinhän ei ole, vaan tekniikan ja monen muunkin asian kehittyminen on johtanut tilanteeseen, että elinajanodote on 2 – 3 kertaa luonnollista korkeampi. Ihmisten ajatus vain ei ole muuttunut samassa suhteessa. Itsellenikin oli yllätys, että tajuaa olevansa vielä elossa. Kokemus maailmanlopusta 30 ikävuoteen mennessä on vahva. Minullekin yhdistyksessä sanottiin, että ei kanatta huolestua kokemusta nuoriin kuulumisesta, se kun useimmilta se kokemus katoaa 30 ikävuoteen mennessä itsestään, kuten kokemus lapsiin kuulumisesta.

On oikeasti yllättävää, että kun ikää tulee enemmän, niin sellaiset asiat kuin terveys ja hyvinvointi kiinnostavat enemmän kuin yhteiskuntavastaisuus. Mutta ehkä tälle on todella hyvä biologinen selitys, aikana, jolloin 30 vuotias oli todella vanha. Mahdollisesti kivikaudella tai vielä 1800-luvulla kannatti muuttaa ajatustaan solidaarimmaksi, eikä enää mennä soittamaan suutansa nuoremmille kuten nykyään. Sen sijasta kannattaa muilla tavoin ajaa asiaa, kuten esimerkiksi jakamalla yliopistossa tai muista paikoista saamiaan oppeja, joista on muille hyötyä. Itsekin olen yllättynyt siitä, että vasta nyt tajua yliopiston merkityksen. Siis kaikelle on kuitenkin aikansa, sitä tietoa tarvitsee vasta yliopiston jälkeen, yliopistossa ollessa se tieto on epäoleellista. Ei maailma ole paljoa muuttunut, jo Roomassa oli akatemioita, joissa oli koulutusta yläsäätyyn kuuluneille.

Kuva 1. Mitä tästäkin heinäkuun tilastosta tulisi ajatella.

Itse kuntavaaliehdokkaana sain yllättäen huomata, että monet nuoremmat miehet olivat kiinnostuneita minun kampanjastani, kuten myös sitten keski-ikäiset naiset jopa sitäkin enemmän. Mielestäni tämä oli todella yllättävää, en oikeasti itse olisi voinut käsittääkään, että minä en voi vedota omaan ikäluokkaani kuuluviin miehiin politiikkona. Jälkiviisaana olisi varmasti kannattanut ajaa erilaista politiikkaa, kohdentaa kampanjani oikeampana kohteeseen, jos olisi halunnut saada enemmän ääniä kuin 33, joka mielestäni oli todella kunnioitettava tulos. Siis oikeasti on todella hämmentävää tajuta, että 33 seinäjokista pisti tietoisesti minun vaalinumeroni uurnaan, vieläkin olen jopa järkyttynyt siitä ajatuksesta. Eikä yhtää hämmennystä vähennä se, että todennäköiseti suuri osa äänistä tuli keski-ikäisiltä naisilta, jos luotan tilastoihin. Ehkä neljän vuoden päästä sitten uudestaan, uusilla kujeilla. Kuten kuulin, niin se äänestys nyt vain on sellainen testi, jossa mitetaan sellaista asiaa, niin typerältä kuin se tuntuukin. Joku oma älykkyyden lajinsa.

https://www.youtube.com/watch?v=LSxxt9EfKXI

Kuva 2. Keskiaikaisen taistelutekniikoiden opetuksen esimerkkikuva. Ilmeisesti kuvan taistelukengät ovat ihan pakollinen varuste larpatessa. Jos joku ei tiedä, niin tikari on pistoase, miekka on lyöntiase kuten esim. kirves tai pesäpallomaila. [wiki]
Usein erilaisten paikkojen näkeminen myös auttaa tosi paljon. Itse kuvittelin, että Seinäjoen poliisit ovat pahinta mitä voi olla, mutta elämänkokemuksella ovat oikein hyviä Tampereeseen verrattuna. Ylipäätänsä Tampere on hyvin vasemmistolaista aluetta, niin hyvässä kuin pahassakin, Seinäjoella on poliseilla ja julkisella puolella paljon parempi asenne omasta mielestäni. Seinäjoella ei saa sakkoja siitä, että auto on jätetty 2 cm väärään paikkaan muutamaksi minuutiksi. Toisaalta Tampere on suurena paikkakuntana monessa suhteessa parempi, mutta halvempi kuin Helsinki. Pohjanmaalla on myös kotikenttäetu, sen merkitys on suurempi kuin mitä itse olen osannut aiemmin edes kuvitella. Tampereella opiskelija-asunnossa oli järkyttävää, että melkein kuukausittain huoltomiehet kävivät säätämässä kesällä pattereita, jolloin niitä niitä ei voi edes säätää, jos jotain LVI-koulutuksen käyneenä olen oppinut. Pari kertaa tuli mieleen, että tökkään Colt-tikarin huoltomiehen kylkeen, kun seuraavan kerran tulee yksityiseen kotiini. Tuli paha mieli, kun aina oli hissit täynnä kannabiksen lehtiä jatkuvien huoltoilmoitusten takia, Poliiseilla on sentään tikari logossa. Voisivat miettiä syytä, että miksi näin. Ei ristus mitä touhua TOAS:lla, ajatusmaailma jostain Neuvostoliitosta johdolla! Sain jopa ikibännit ”Wäinölät” –Internet Relay Chat-kanavalta, kun sanoin kolkuttelevani postiluukusta tikarilla, jos tulevat vielä kerrankin uudestaan.

Tosin kuten aiemmin kirjoittelin, niin wanha talonpoikaisajatus siitä, että, kun usko menee TOAS:n toimiin, niin sitten roskakatosten polttaminen on ihan hyvä signaali. Voi TOAS:n johto miettiä, että miksi kaikki heidän infransa palaa. Voisivat vaikka itse katsoa hieman peiliin, että mitä sitä tuli tehtyä. Rakennusten polttaminen on perinteisesti hyvin vahva merkki siitä, että jotain systeemissä on niin pahasti pielessä, että parempi vain polttaa tuhaksi kaikki. Sitten voi siirtyä kusipäisten johtajien maaorjuudesta aloittamana tyhjältä pöydältä. Usein tässäkin ongelmana on syyllisyyden osoittaminen, koska omien havaintojeni mukaan roskakatosten polttaminen kohdistuin nimenomaan vain TOAS:a kohtaa. Itsellenikin järkytys tajuta, että miten valtavaa se tyytymättömyys oli opiskelijoiden keskuudessa. [Wiki/poltetun_maan_taktiikka]

Kuva 3. Coltin tekemä pieni ja näppärä tikari, jonka voi helposti piilottaa vaatteiden alle. Colt-yhtiö on tullut tunnetuksi tuotuaan revolverit kauppoihin; mitään vastaavaa ei oltu nähty koskaan aiemmin [youtube]. Moni jopa suomessa on yhä sitä mieltä, että aseet lisäävät kansalaisten turvallisuutta. [youtube]
Tampereen Hervannassa hetken asunut, niin on se vain ihanaa sen jälkeen asustella Seinäjoella rintamamiestalossa! Oikeesti kun tajuaa, että miten paljon parempi on olla, niin ei paljoa kiinnosta muutta takaisin Tampereelle. Tosin tietysti asioilla on monta puolta. Otaniemestä TTY:lle muuttanut väitöstyötä tekevä kaverini kanssa sanoi, että Tampereella on aivan järkyttävän kova työttömyys [tampere].

Kuva 4. Jollain teekarilla ilmeistä tyytymättömyyttää TOAS:n Wäinölöitä kohtaan, kerran roskakatos muuttui tällaiseksi yksi yö. Ihmettelinkin kun huoneeni ikkunasta vilkkui liekkejä aamulla, viikkoa myöhemmin tapahtunut poliisikoulun varaston polttamainen oli liian radikaali asia, kerran sittemmin jäi kiinni. [yle]
Ehkä se oli ystävällisesti sanottu, mutta oikeasti Tampereella on tosi paljon pahempia ongelmia kuin Seinäjoella. Seinäjoella talous on sentäs ylijäämäinen [YLE]. Sain myös neuvon, että oikesti pitäisi pyytää kunnon palkkaa, jos Tampereelle muutan töihin vielä. Se tietysti vain helsinkiläisen näkemyksenä, mutta ehkä jotain siinä kapungin systeemissä ja hallinnon asennemaailmassa on pahasti pielessä. Sellaiset päättäjät kuin äänestäjätkin. En minäkään päässyt Seinäjoen kaupunginvaltuustoon, niin ei ole paljoa varaa sitten kritisoida liiaksi. Tilanteet myös muuttuvat, kaupunginvaltuuston vaalikausi on kuitenkin vain 4 vuotta. TTY:lla oli myös hyvää porukkaa. Tilanne voi muuttua nyt jopa TTY:n osalta huonommaksi, kun dytyöni ohjaaja sekä IT-laitosjohtaja Tommi Mikkonen siirtyy etelän lämpöön [tut].

Seinäjoen Ammattikorkeakoulu on kuitenkin erittäin onnistunut saamaan kansainvälistä huomiota koulumurhissa, jossa Tampereen koulut eivät ole päässeet edes alkuun. Itselleni sanottiin, ettei saisi medialle antaa kommenteja tapahtumista. Mielestäni sellaisen ohjeen antaminen on jopa vastoin perustuslakia. Paljon on tullut kritiikkiä siitä, että media on uutisoinut kuolleiden tilastoihin mukaan myös ampujan mukaan, se ei ole hyvien tapojen mukaista. [wiki]

Mutta mitä vielä Hervantaan tulee, niin monet Tamperelaisetkin sanoivat, että eivät käy siellä kuin huorissa. Melkein kannatan sitä, kunhan ei tarvitse itse asua siellä. TOAS on sellainen huumeidenkäyttäjien ja huorien verkosto, vaikka itse eivät sitä  ehkä itse julkisesti myönnä. Kannattaa joskus kyllä kuitenkin käydä Hervannassa, pelkästään sen takia, että TOAS oikeasti kuvittelee sen heidän kiinteistöbisneksen olevan jotain erityistä. Heidänkin kannattaisin vain myöntä, että heidän säätiönsä on mitä mainioin kivijalka huumekaupalle, kannabiskasvattamoille ja bordelleille, se on sen säätiön suurin anti. Ärsytti, kun kerhotilatkin suljettiin pysyvästi jatkuvan narkkauksen takia. Kaikkialla tullut asuttua, mutta ei ihan aivan kumminkaan 1970-luvun Etelä-Bronxissa. Ei sillä, olisi sekin varmaan kokemus. Jos nyt saisin valita ja tietäisin mitä päätöksiä olisin tekemässä, nin ehkä olisin jälkiviisaana valinnut toisen talon. Tosin vaikea sanoa, kun ei tietä miten muilla valinnoilla olisi käynyt.

Seuraavan kirjoituksen muistan ikuisesti:

”Parhaansa tekee, niin se riittää.”

”Ehkä Hervannan lukiossa.”

Mikä sitten on oikein ja mikä väärin, ehkä kaikella vain on oma aikansa. Minäkälainen tämän systemin tulisi olla, että olisi täydellinen. Ohjelmistot ja yhteiskunta ovat hyvin lähellä toisiaan, kumpaakaan ei kukaan ihminen pysty kunnolla ymmärtämään ja hahmottamaan. Yhden ihmisen hahmottama osa yhteiskuntaa on todella pieni, muusta ympäristöstä puhumattakaan.

Seinäjoen poliisi (90 % seinäjokisista tuon tiesikin jo ennen kuin poliisi pääsi rikosvyyhdin jäljille.)
Hämeenlinnan poliisi (Ehkä asiakkaat tekevät kaltaisekseen, pitää ymmärtää)
Hikiopisto (hyväksiluin nämä TTY:lla)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.