EVANKELIUM 🙏

Alkusanat

Synnit kannattaa tunnustaa katolilaiselle kirkolle, jos haluaa asioille muutosta. Katolisen kirkon papisto viisaudessaan yrittää korjata ongelmat. Ihmiset ovat korruptoituneita, Jumala tietää kuitenkin totuuden. 🙏

”Minä N. N. lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan kautta, että minä todistan ja kerron kaiken totuuden tässä asiassa siitä mitään salaamatta tai siihen mitään lisäämättä taikka sitä muuttamatta.” [MTV]

Paavin joulutervehdys 2019
Oma suosikkikirjani tällä hetkellä Raamatusta – Saarnaajan kirja

Saarnaajan kirja spoiler

Ihmisen arvottomuus

Vielä minä näin auringon alla:

oli oikeuspaikka – ja siellä vääryys, oli tuomioistuin – ja sielläkin vääryys.”

Mielivalta yhteiskunnassa

Jos näet, että maakunnassasi sorretaan köyhää ja loukataan lakia ja oikeutta, niin älä ihmettele:

Viranomainen valvoo toista ja ylemmät heitä molempia.”

[collapse]

Johdanto

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että joku voi väärinymmärtää minua. Monet henkilöt ovat yksipuolisesti halunneet itse tehdä minusta vihollisensa. Tämän johdostoa koen, että Jeesuksen sanomalla voi korjata ongelmaa. Luotan tässä vanhaan hyväksi todettuun konseptiin, enkä yritä keksiä uutta.

Luetun ymmärtäminen

Toivottavasti kukaan ei lue minun kirjoituksia kritiikittömästi. Minä en ole tekstejäni niin tarkoittanut, joten toivottavasti niin ei myöskään käy. Minä en edes erityisemmin arvosta sellaista, joka ei kyseenalaista minua. Minun tekstejäni pitää lukea hyvin tulkinnallisesti: mm. paikka, aika, tilanne, mahdolliset virheet, ikä, elämäntilanne, sarkasmi/ironia, provosointi ja taustat huomioiden. Esimerkiksi ammattikoululaisen Tuppu L 2.0 -pääversion kirjoitus poikkeaa tämän hetkisestä minusta [KK2020].

Minä en ole ääriuskovainen, enkä ole stoalainen, vaan minä olen Tuppu. Tekstini kuvastavat suurelta osin maailman hirveyttä, omaa tietämättömyyttäni ja objektiivisuutta, tässä maailmassa näkemääni tai löytämääni hirveyttä. Yritän löytää kaiken sen hirveyden keskeltä myös jotain hyvää, tuoda myös sitä esille. Monesta paikasta sitä löytää, kun ensin hyväksyy oman tiettömyytensä ja avaa mielensä uusille ajatuksille.

En väitä, että minun tekstini olisivat helppolukuisia. Toivottavasti jälkipolville jäisi jälkeeni parempi maailma kuin millaisena itse olen sen saanut.

Elämänohjeita

Älkää väärinkäyttäkö päihteitä; niin että haitat ylittävät hyödyt. Älkää olko rasisteja, en minäkään ole – ainakaan halua olla. Älkää tehkö muille pahaa, en minäkään halua kokea pahaa muilta. Kohdelkaa muita, kuten tekin haluaisitte itseänne kohdeltavan [globaali kultainen sääntö].

kultainen sääntö spoiler
Sama sanoma on useimmissa uskonnoissa erilailla ilmaistuna.
[collapse]

Minäkin olen vain yksinäinen ihminen, joka ei koskaan tule saavuttamaan elämässään mitään merkittävää. Ehkä itseni kykenen elättämään jonkin aikaa, muuhun minä en pysty.

Myönnän tehneeni virheitä. En itsekään ole täysin ymmärtänyt, että keskiajan kuninkaalliset ja kirkko olivat kaksi täysin vastakkaista instituutiota [minä]. Sama kuin nykyään on oikeisto ja vasemmisto. Näiden kahden instituution välillä oli kuitenkin liikkuvuutta ja yhteistyötä. Kirkko yritti rajoittaa sotaa ja tuoda siihen eettisyyttä, vastaavasti kuin nykyään YK toimii mukana sodissa. Tämä sopii itselleni hyvin, kun en ole tietääkseni ammattisotilaan/ritarin suora jälkeläinen, mutta papistoa löytyy juutalaispalvelu myHeritagesta [geni].

JOULUTOIVOTUS

Tässä on kerrottuna tärkeimmät asiat, joita toivottavasti kaikki toivovat jouluna eli Rooman entisen Saturnalian eli orjien juhlan aikaan [UTA]. Toivottavasti kaikki toivoisivat mahdollisimman paljon näitä myös joulun ulkopuolella!

Juutalaisten hylkäämä Herra Jeesus on paras lahja, jonka syntiset barbaarit voivat saada Saturnaliassa.

Muistakaa syödä terveellistä ruokaa, käydä kävelyllä ja välittää muista ihmisistä. Välittäkää läheisistänne, välittäkää muista ihmisistä. Jättäkää riittävästi omaa aikaa itsellenne, mutta olkaa myös yhteiskunnalle hyödyksi.

”Yksi näkyvä osoitus tästä olivat juhlassa käytetyt vaatteet, joista tunnetuin lienee pileus – lakki; kyseinen myssy oli tavallisesti vapautetun orjan tunnusmerkki, mutta Saturnalian aikaan sitä käyttivät niin isännät kuin orjatkin. Orjat ja isäntäväki myös aterioivat Saturnalian aikaan yhdessä, ja mentiinpä joskus vieläkin pitemmälle: orjat saattoivat nousta aterioilla isäntäväen asemaan, joskus jopa isännät palvelivat orjiaan.” [UTA]

Jeesus spoiler

Ilosanoma (kreikaksi εὐαγγέλιον, euangelion ’hyvä sanoma’): Herra Jeesus – juutalaisten Jumalan ainoa poika on kuollut

Jotta yksikään ”karitsa” tai ”lammas” joka Herra Jeesuksen ottaa paimenekseen, ei joutuisi väärille elämänpoluille. Ei yksikään, enää koskaan. [BBC]

”20:7 Älä lausu turhaan HERRAN, sinun Jumalasinimeä, sillä HERRA ei jätä rankaisematta sitä, joka lausuu hänen nimensä turhaan. ”

Edellinen vaatimus on mielestäni hyvä Raamatun ohje, jonka Mooses sai Herralta Siinain aavikolla savitaulussa yhtenä kymmenestä kohdasta. Sitä on sittemmin Herra Jeesuksen myötä hieman muokattu alkuperäisestä. Olen itsekin käyttänyt toisten ihmisten nimiä ikävässä kontekstissä. Minua on pyydetty sen takia, että pyytäisin tätä anteeksi. Olen myös sitä vaatimusta pyrkinyt noudattamaan. [anteeksipyyntö]

”Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin.” [Wiki/Paavali]

Minun mielestäni kreikan kielellä kirjoitettu kirje Filemonille on jopa homoseksuaalinen. Asia on todella erikoinen, koska Paavali oli itse juutalainen, kuka vaihtoi nimensä roomalaiseksi.

[collapse]

Välittäkää muista, rakastakaa muita ja olkaa armollisia. Yrittäkää auttaa muita elämään oikein ja terveellisesti! <3

Disclaimer spoiler

Tässä mahtava ensimmäisen valtakunnan aikainen teos ajalta ennen Rooman romahdusta miehittäjille hämmästeltäväksi. Vastaava rauhanlahja kuin tupakka intiaaneista heidän maansa ryöstäneille länkkäreille. Yksi harvoista kirjoista, joka on säilynyt läpi keskiajan Rooman kultturista. Tähän meidän tämän päivän käsityksemme Roomasta pohjautuu isolta osin, muu on suurelta osin unohtunut.

”Todennäköisesti hajoaminen johtui siitä, ettei Rooma enää ollut sama Rooma kuin mitä se oli aiemmin, se Romahti.” –Admin

Kirjoittaja on varmasti nauranut partaansa kieli poskella, kun tiesi tämän olevan oikeasti parasta mitä verenhimoiset barbaarit voivat enää koskaan saada heiltä. Ehkäpä länsimaisen kulttuurin turmiollisin kirja, mutta ehkä myös viimeinen roomalaisen sivistyksen oljenkorsi kulttuurin ja eliitin pelastamiseksi sosiaalisesti heikkojen germaanien heimojohtajien kautta, eräänlainen feudalistinen (mahdollisesti onnistunut) bailout [economicTimes]. [ValentinianDynasty]

Rooman kapteenin eli keisarin kuolema: ” May 15, 392 (aged 21)
Unclear; possibly murdered or committed suicide”
[valentinian2]

Kirjassa roomalaiset viimeisenä tekonaan opettavat, että miten barbaarit voivat soveltaa Rooman sotatieteen oppeja, Rooman tuhon käytyä varmaksi. Kristittyjen mukaan kirjaa seuraamalla päätyy helvettiin, tuhon ja unohduksen tielle. Roomalaisen kulttuurin tekemä saatanan syötti elää vielä tänäänkin haudan takaa, äärioikeistossa [valtakunta].

”For experience assures us that there are in men, as well as in horses and dogs, certain signs by which their virtues may be discovered.” Vegetius, Länsi-Rooma, 390 jKr.

Ensimmäisen valtakunnan betoninen kesäteatteri.

”We shall next examine whether the city or the country produces the best and most capable soldiers. No one, I imagine, can doubt that the peasants are the most fit to carry arms for they from their infancy have been exposed to all kinds of weather and have been brought up to the hardest labor. ” Vegetius, Länsi-Rooma, 390 jKr.

Ensimmäisen valtakunnan kiviveistos.

”Another cause of the weakness of our legions is that in them the soldiers find the duty hard, the arms heavy, the rewards distant and the discipline severe. To avoid these inconveniences, the young men enlist in the auxiliaries, where the service is less laborious and they have reason to expect more speedy recompenses.” Vegetius, Länsi-Rooma, 390 jKr.

Ensimmäisen valtakunnan koru

”Fishermen, fowlers, confectioners, weavers, and in general all whose professions more properly belong to women should, in my opinion, by no means be admitted into the service. On the contrary, smiths, carpenters, butchers, and huntsmen are the most proper to be taken into it” Vegetius, Länsi-Rooma, 390 jKr.

Vegetius kuvaa Rooman kristillisten sotilaiden suorittamasta sotilasvalasta seuraavan lainauksen mukaisesti. Kaikille tutut Jumala, Jeesus Kristus ja pyhä henki. Näiden lisäksi valtakunnan majesteetti, joka lienee Rooman piispa eli katolisen kirkon paavi, vai joku muu tuntematon hallitsija? Title of August tarkoittaa Rooman keisarin arvonimeä, Rooman ensimmäisen keisarin nimestä ajalta 27 eKr.
”Pope Siricius (334 – 26 November 399) was Pope from December 384 to his death in 399.”Wiki

”They swear by God, by Christ and by the Holy Ghost; and by the Majesty of the Emperor who, after God, should be the chief object of the love and veneration of mankind. For when he has once received the title of August, his subjects are bound to pay him the most sincere devotion and homage, as the representative of God on earth.” Vegetius, Länsi-Rooma, 390 jKr.

Valtapolitiikka ei yleensä etene lineaarisesti, vaan hajoita&hallitse-stategialla saattaa tulla hyvinkin suuria vastaliikkeitä.
Saksalaisen oma näkemys toisesta valtakunnasta.
Toisen valtakunnan aikaista miekkataistelua kahden käden miekalla.
Toisen valtakunnan aikaista tikaritaistelutekniikka.
Saksalaiset kielsivät kolmannen valtakunnan symboliikan lailla, nyt sitä lakia on löyhennetty taiteen osalta.

”Matka on tärkeämpää kuin päämäärä”

[collapse]

”Isä meidän, joka olet taivaissa.
Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
myös maan päällä niin kuin taivaassa.
Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
Äläkä saata meitä kiusaukseen,
vaan päästä meidät pahasta.
Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.”

Tyyneysspoiler

”Tyyneysrukousta voidaan pitää ajatukseltaan hyvin stoalaisena.” –Wiki

Minun lahjaksi saamani kovia kokenut rukous, hyvä muistutus seinällä.

”Antiikin ajalla eläneet stoalaiset on usein ymmärretty väärin, koska heidän käyttämänsä termit merkitsivät heidän aikanaan eri asiaa kuin nykyään. Nimitys ”stoalainen” tarkoittaa nykyään usein ”tunteetonta”, koska stoalaiset opettivat vapautta intohimoista ja muista tunteista. Stoalaisten tavoitteena oli apatheia eli ”tunteeton tila”, ”tunteiden puuttuminen” (a-, ”epä-” + pathos, ”tunne”).

Antiikin aikana sanaan ”tunne” sisällytettiin kuitenkin suuri joukko inhimillisiä tuntemuksia ja intohimoja, joista monet olivat kielteisiä, kuten viha, pelko, kipu, nautinto, tuska, halu, jne. ” –Wiki

[collapse]

Jeesuksen tehtävä ei ole vieläkään valmis, vielä vuosituhansia myöhemmin Herra Jeesuksen kuoleman jälkeen tulee levittää evankeliumia. Euroopassa on yhä valtavasti barbaareita, jotka eivät ymmärrä, että mitä he tekevät. Juutalainen Jumalan poika Herra Jeesus ei kuollut turhaan, näin piti tapahtua. Juutalaiset lahjoittivat Herra Jeesuksen syntisille eurooppalaisille ihmisille koko ihmiskunnan paimeneksi – erityisesti heille, joiden esi-isät tuhosivat vuosituhansia vanhaa korkeakulttuuria. Herra Jeesus pelastaa ihmiskuntaa varmalta tuholta, kiitos siitä!

Jeesusteippispoileri
Jumalan poika Herra Jeesus kääntyy haudassaan, kun tietää uuden ratkaisun ituhippiongelmaan. [PontiusPilatus]
[collapse]
Rukoiluspoileri

Making a Basic Prayer for Christians

Tässä on kuvattuna asioita, joita on mielestäni hyvä toisinaan miettiä. Esimerkiksi ennen nukkumaan menemistä on oikein hyvää aikaa pohtia asioita.

1. Show respect. Show respect by humbling yourself before God. Dress plainly (if you can), do not show off your prayer pridefully to those nearby, and pray on your knees with head bowed (if you can).
2. Read from the Bible. You may want to begin by reading a passage from the Bible which has significance and meaning to you. This will open your heart to His word and show him your devotion.
3. Thank God. Thank God for all of his blessings. Thank him for the things that make you happy, that make your life better, or that make the world a better place. Understand that these blessings are God showing his love for his people and should be celebrated and appreciated.
4. Ask forgiveness. Ask God’s forgiveness for the mistakes that you make. Keep your heart open and remember that we all make mistakes: nobody is perfect. Though you may have trouble admitting it or thinking of a mistake you have made, you will find some way that you can be better. Be sincere and you will know in your heart if God forgives you.
5. Ask for guidance. Ask God’s guidance. He isn’t a genie or some magical granter of wishes…He is merely there to guide you on the path you are meant to follow. Ask him to lead you and show you the right decisions and the ways to better yourself as a person, as well as the world and people around you.
6. Pray for others. Pray for those who you feel need prayers. You can pray for your family, for your friends, or for strangers. Ask God to show them His love and to also help them find their way when they are lost. Do not cast judgement on them or their problems: God is the only Judge and He will do what is right.

”Remember that people are not the Devil or demons; they are souls, just as you are, and can be led by God. Don’t ask for them to be struck down, ask for them to realize their mistakes and seek forgiveness just as you do.”

7. Close your prayer. Close your prayer in whatever way you feel is appropriate. The most common way is to say ’Amen’.

Rukoilun perusteet

[collapse]
Anteeksipyytäminen spoiler

Pitäisikö verkkoon tehdä anteeksipyytämättömyyskello 140K taposta Yhdysvaltain ydinpommin räjäytyshetkestä alkaen? Mahdollisesti paljon muitakin hirveyksiä, joita syntiset eivät ole koskaan pyytäneet unohtamaan? Voiko kristitty tehdä niin? Sekunttikello tulisi laittaa asianosaisen anteeksipyyntiin / unohtamisen pyytämiseen asti naksuttamaan – jännitys tiivistyy:
Ydinpommi tappoi Hiroshimassa 140 000 ihmistä – tämän vuoksi Yhdysvallat ei vieläkään pyydä anteeksi

räjähti 6. elokuuta 1945 kello 8.15 (JST)

”Me kaikki olemme syyllisiä” – Liettua alkoi käsitellä osuuttaan kansanmurhaan

”Vuoden 1897 väestönlaskennan mukaan Venäjällä oli 5,2 miljoonaa juutalaista, eli noin puolet maailman kaikista juutalaisista.” [JaniHanski]

Saksa on pyytänyt toistuvasti anteeksi hirmutekojaan. Ehkä tässä meidän olisi hyvä seurata Saksan esimerkkiä? Mielestäni kaikki sivistysmaat toimivät näin. On hyvä kuitenkin pitää huoli, ettei anteeksipyynnölle tule tarpeetonta inflaatiota. [anteeksipyyntö]

Luterilaisen (protestanttisen) kirkon vaikutusalueella asuvia ihmisiä pidetään kusipäisinä.

Minusta yksinkertaisesti on vain väärin omia toisen uskonto, demonisoida kaikki siihen liittyvä, jonka jälkeen tapetaan järjestelmällisesti alkuperäisen uskonnon jäsenet. En itse enää ihmettele, että aikoinaan erosin kirkosta. Kirkon moraalikäsitys ei vain mene kaikelta osin minun oman moraalikäsitykseni kanssa yhteen.

Juutalaisten kansanmurhasta tulee opettaa. Myös Suomi on ollut mukana lähettämässä Venäjän juutalaisia sotavankeja Saksaan, sekä käännyttänyt kahdeksaan juutalaista pakolaista. [OPH]

Itselleni on tullut hieman tällainen virheellinen mielikuva Vanhasta testamentista, kristinuskon vastustama maailma.

EVL: Juutalaisuuden ja kristinuskon välinen vuoropuhelu etsii uusia uria
Juutalaisuus – Usein kysyttyä
List of Jewish American businesspeople

[collapse]
Oma uskontokäsitys spoiler

Suurin syy, että en eronnut heti kirkosta oli se, että pelkäsin muiden suhtautumista asiaan. Itselleni kyse ei ollut suoranaisesti kirkon naispappeudesta tai suhtautumisesta homoseksuualisuuteen, vaan enemmänkin seurakunnan yleinen syyllistävä ilmapiiri ja huono henki. En myöskään täysin tiennyt, että miksi olisin halunnut kuulua kyseiseen seurakuntaan. Toimintaa ja muuta oli, mutta en kokenut sitä omakseni. Sen takia minä itse koin velvollisuudekseni erota kirkosta. [menestys]

Olen nykyään oikeastaan jopa enemmän uskovainen kuin ennen kirkosta eroamista, jolloin koin itseni agnostiksi. Nykyään itse ajattelen, että maailma on mahdollisesti täynnä näkymätöntä älyllistä elämää, jota emme vain kykene aistein havainnoimaan. Samoin kuin muurahaiset eivät välttämättä osaa tunnistaa ihmistä, niin vastaavasti me emme näe lähellämme olevaa elämänmuotoa. Ehkä valtaosa maailmankaikkeudesta on meille näkymätöntä, pimeää energiaa ja pimeää ainetta [JW.org]. Jumala on maailmankaikkeuden tietoisuuden hyvyys ja oikeus. Itse olen tullut epäileväksi sen suhteen, että olisimme tässä valtavassa universumissa yksin. Olemme vasta nousemassa osaksi universaalia elämää.

[collapse]

Amen. 🙏

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.