Blogini merkitys

Mikä on tämän blogini merkitys, miksi minä kirjoitan tätä? Syynä on alkujaan ollut se, että olen halunnut tarjota ihmisille tietoa. Tämän lisäksi jos tieto ei ole kiinnostanut, niin on saanut edes iloa, että on voinut nauraa minulle. Tärkeintä, että jotain olisi joku saanut irti teksteistäni.

Ihmiset ovat yleisesti läpeensä itsekkäitä, minäkin olen samanlainen. Täten taustalla on oma etuni, ajamalla omia asioitani. Muut eivät tiedä asioista, niin olen voinut johtaa ihmisiä harhaan tai sitten oikeaan. Näinhän peruskoulussakin yleensä tehdään. Suomessa on se ajatus hyvinvointivaltiosta, joka tarkoittaa sitä, että kukaan Suomessa ei kuole nälkään. Näin ihmisten ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntua siitä, että maassamme on työttömyyttä ja kodittomuutta, vastuu on ulkoistettu yhteiskunnalle.

Suomi on sosiaalisesti erittäin julma ja paha maailma, puhutaan rakenteellisesta korruptiosta. Miten paljon vain asioiden eteen tekee ja yrittää, niin se ei merkitse maassamme juurikaan mitään. Meillä on tietyt omat rakenteet, jotka ohjaavat asioita. Usein ihmetellään, että miksi Suomessa kaikki on kalliimpaa kuin muualla maailmassa. Syynä on yksinkertaisesti maamme rekenteellinen korruptio.

Meillä syyllistetään siitä, että ihmiset ostavat tavaraa suoraan Kiinasta tai kauppaliittovaltioista olutta ja käytettyjä autoja. Näin välistä kähmivät välikädet eivät saa mitään, se on maassaamme lähes rikollista. Etenkin käytettyjen autojen maahantuonti Saksasta hämmentää, kyseessä on (keksi intesiteettimäärite [kaino]) selkeästi tullausta, jolloin se on vastoin vapaakauppasopimusta. Näin tietyiltä tahoilta jää tuloja saamatta, muuten ketään ei kiinnostaisi koko asia.

Maamme suhtautuminen ulkomaankauppaan on vain jäävuoren huippu, isommat ongelmat ovat maamme sisällä. Koko järjestelmän korruptio alkaa peruskoulutuksesta, jossa aikuiset pyrkivät syrjimään ihmisiä. Poliisi on valtion omistama rikollisjärjestö, joka salailee ja peittelee todistuaineistoa oikeudelta. Pahimmillaan poliisilla on jopa omat epäiltyjen rekisterit, joten ehdollinen vankeustuomio ja rikosrekisteri on poliisien toiminnan seurauksena menettänyt merkityksen. Tätä listaa voisi jatkaa läpi kaikkien instanssien, maamme on sairas.

Itse olen joka päivä enemmän ja enemmän masentunut tästä systeemistä, mutta ehkä muuallakaan ei mene sen paremmin. Meillä tilanne menee kohti samaa suuntausta kuin miten Yhdysvalloissa. Normaalit ihmiset ampuvat autosta poliiseja, jotka yrittävät pidättää ihmisiä [aamulehti]. Mielestäni on erittäin surullista, että ihmisten täytyy turvautua tällaisiin metodeihin. Vastaavasti poliisit lisäävät omaa aseistustaan, ottaen jopa konepistoolit käyttöön [YLE]. Haluammeko, että meidän maailmamme on seuraavan videon kaltainen?

Onko meidän poliisit yhtä epäonnistuneita? Onko meidän yhteiskunta yhtä epäonnistunut? Amerikassa sentään suunta on parempi, Suomessa suunta on alaspäin. Jos jokin on epäonnistunut, niin se on meidän yhteiskuntamme.

Kuva 1. Asiat eivät ole aina niin yksinkertaisia kuin miten media ne esittää. PS. myönnän kuvan olevan hyvin kärjistetty.

Sen lisäksi, että minä itsekkäästi ajan omaa etuani tällä blogillani, niin pyrin, että maailmasta tulisi edes hieman parempi paikka. Minä en koskaan tule ottamaan vastuuta siitä, että mitä minä olen kirjoittanut. En myöskään tietääkseni koskaan tule saamaan kiitosta, jos jotain hyvää saan aikaan. En minä myöskään kumpakaan erityisesti näistä halua. Sen sijaan itse pyrin siihen, että omassa elämässäni asiat menisivät paremmin. En tiedä sitten, että olenko tällä blogillani aihettanut istelleni enemmän hyötyä kuin harmia.

Olisiko minulla elämässäni asiat mennyt paremmin, jos en kirjoittelisi kirjoituksiani. Uskoakseni sananvapauteen kuuluu, että saa kirjoitta mitä haluaa, eikä niiden lukemisessakaan väärää ole. Ehkä en edusta joidenkin mielestä arvoltani Vihreitä, kuin vain ympäristöasioiden puolesta. Mielestäni tärkeintä ei ole se, että mitä arvoja edustaa, vaan että mitkä arvot itse kokee tärkeäksi. Toiselle ihmiselle erilaiset arvot voivat olla sujektiivisesti tärkempiä. Seinäjoella käytiin Etelä-pohjanmaan Vihreiden kanssa kokouksessa. Hyvin meillä menee, vaikka aina sitä ei ulospäin näe!

Kuva 2. Iloinen vihreä väki aloittamassa syyskokousta Seinäjoella. Ihan uusia ja jo pidempään mukaan olleita vaikuttajia tuumailemassa tulevaisuutta 🙂 — with Jani Mäkinen, Tuomas Ojajärvi, Henna Salo, Taru Yli-Panula, Suvi Syrjä, Anna Granlund, Mico Ylimäki, Tuomas Liikala, Meri Lust, Henna Rantasaari and Laura Annala. [Facebook/etelapohjanmaanvihreat]
Sen lisäksi, että minä mussutan kaikesta sellaisesta, jotka eivät itseäni kosketa, niin ajan myös monia asioita. Itsessäni asuu pieni piraatti, joten yksityisyydensuoja on usein itselleni tärkempää kuin esim. poliisien oikeus urkkia ihmisten tietoja. Kyse on ammattietiikasta: tietokannoista, toisten ihmisten sähköposteista tai käyttäjätiedoista pitää olla mahdollisimman paljon erossa! Jos jollekin ulkopuoliselle annetaan takaportista ulostettuna tietoja, niin se on: HYI!

Tiedostan nämä ammatistani juontavat asiat, joten sen ei pitäisi sikäli olla niin iso ongelma. En missään nimessä haluaisi elää anargiassa, poliisia tarvitaan, muuta jokin muu taho ottaa vallan [tuppu.fi/poliisijärjestelmä]. Vaikeista asioista täytyy kuitenkin kyetä keskustelemaan, vaikka se vaikeaa tekeekin. Itsestäni ei kuitenkaan olisi poliisiksi, jos jollekin on epäselvää.

Minulle linja-autoliikenne on erittäin tärkeä asia, että nuoret pääsevät iltaisin harrastuksiin ja muuta vastaavaa [tuppu.fi/asia-kunnossa]. Käyn Lapualla töissä, joten mielestäni linja-auto on kyseiselle välille tärkempää kuin neljä kaistainen tie. Kuten moni on huomannut, niin minulle uusiutuva energia on myös erittäin tärkeää, jossa uskon olevan myös taloudellista potentiaalia sekä tutkimuksen että liike-elämän osalta [tuppu.fi/aurinkoenergia, tuppu.fi/aurinkojärjestelmän-hankinta]. Myönnän, että energiapolitiikankin taustalla on oma teknillis-akateeminen koulutukseni [tiedepuolue]. Olin myös ammattiliiton vaaleissa mukana Vihreissä [TEK].

Atria: ”Atria toteuttaa Suomen suurimman aurinkosähköpuiston Nurmoon”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.