Aurinkopanelijärjestelmän hankinta

Keräsin joitain tietoja paneleihin liittyen. Itse olen eBay:n kautta ostellut paljon kaikenlaista tarpeellista. Siksikin on myös kiinnostunut kyseisestä verkkokaupasta, koska sieltä saa mm. vaatteita n. puolella hinnalla Suomen vastaaviin tuotteisiin nähden. Euroopan kauppaliiton aleelta ei tule mitään tulleja, arvonlisäveroa tai muita valtion tuonnista perimiä lisäkuluja, mutta muualta maailmasta niitä joutuu maksamaan. Toimitusajat ovat tyypillisesti Euroopasta viikon luokkaa, Aasiasta kuukausi. Vaihtelua on hyvin paljon, etenkin kansainväliset yritykset DHL ja UPS toimittavat tuotteet kotiin asti.

Kuva 1. Tyypillinen aurinkopanelijärjestelmä.

Off Grid -aurinkopanelijärjestelmään tarvitaan yleisesti paneleita (Solar Panel), latausyksikkö (Solar Charge Controller), akkuja (Battery), liittimiä/kaapeleita (Solar Cable Connector, Wire Branch) ja muuta pientä nippeliä.

Näitä löytyy seuraavasti eBay:n kautta haettuna:
”Solar Off Grid Kit”
”Solar Panel 100w”

Kuva 2. Tyypillinen 100 watin paneli.

”Solar Charge Controller”

Kuva 3. latausohjain.

”Lead Acid Battery Deep Cycle Solar”

Kuva 4. lyijyakku.

”Solar Cable Connector”
Aasiasta saa inverttereitä hyvin edullisesti. Tärkeään on huomioida, että virrankulutus ilman kuormaa on mahdollisimman pieni ja hyötysuhde korkea.
”Solar Inverter”

Kuva 5. DC12V->AC220V -Inverteri

Erityisen motivoituneet voivat ostaa myös suoraan kennoja, joista kasaamalla saa paneleita edullisesti.

”Solar Cells Silver Bus”

Kuva 6. Kennoja ja siihen tarvittavia osia panelin kasaamiseen.

Moni tuttu on siirtynyt ostamaan kaiken pienemmän tavaran eBay:n kautta, kun eivät halua maksaa 2x enemmän samasta tuotteesta Suomesta ostaessa. Tietyt tuotteen, kuten esimerkiksi laservärit ovat erittäin halpoja ulkomailta [ebay/toner_refill]. Sitä Kokoomus ajaa: vapaakauppaa.

Lopuksi vielä Terminaattorin viesti Trumpille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.