Sairas yhteiskunta

Toisinaan keskustellaan hyvästä ja pahasta, joista jokaisella on omat näkemyksenä. Tieteellisessä mielessä ei kuitenkaan ole löydetty mitään selvää pohjaa hyvyydelle, koska koko asian määrittäminen on erittäin vaikeaa. Usein päädytään parhaimmillaan enemmistön mielipiteeseen, koska parempaankaan ei pystytä. Moni kokee olevansa hyvä, toisen ihmisen mielipidettä ei voi muuttaa tältä osin. Osa ihmisistä on kuitenkin erilaisia, he myös toisinaan kokevat olevansa huonoja ihmisiä.

Kuva 1. 1000 tonninen Rotta oli nazien visioima panssarivaunu. ”The tank was to be provided with a vehicle bay that could hold two BMW R12 motorcycles for scouting, and several smaller storage rooms, a compact infirmary area, and a self-contained lavatory system.” [wiki]
Lainopillisesti on huomattu, että lakien pohjalla toimivan moraalin määrittäminen on vaikeaa. Historiallisesti länsimainen lainsäädäntö on pääosin pohjautunut raamatun opetuksiin, mutta nyttemmin siitä ajatuksesta on luovuttu. Ongelmana on, että valtio itse syyllistyy mm. vapaudenriistoihin, pahoinpitelyihin ja jopa murhiin. Kaupungilla liikkuminen rynnäkkökiväärin kanssa on sallittua, jos valtio antaa luvan.

Yhteiskuntaa voidaan pitää isona sairaana organisaationa, joka ajaa itsekkäästi vain omaa etuaan. Monet ovat erittäin kovasti nationalismia kannattavia henkilöitä, eikä mielestäni siinä ole mitään erityistä pahaa tai hyvää. Toisen maailmansodan aikaan Saksassa käytettiin valtion toimesta Pervitiiniä ja tutkittiin DI-X:ä, joiden vaikuttava aine oli japanilaisen kemistin 1800-luvulla löytämä metamfetamiini [wiki/D-IX].  Lisää älykkyysosamäärää yhdellä keskihajonnalla ja ylläpitää yhtäjaksoista motivaatiota ja tarkkaavaisuutta ilman turhautumisen tunnetta, mutta unettomuuden ja paastojen seurauksena nostaa kortisonipitoisuudet sairaalle tasolle rapeuttaen elimistöä pysyvästi [AsapSCIENCE/eating, AsapSCIENCE/sleep, Erowid, paranoid]

Historiallisista syistä me olemme päätyneet tähän valtioiden väliseen kiistaan, jossa yksi valtio julistaa sodan toista valtiota kohtaan. Tämän jälkeen sodan kohteeksi julistettu maa käyttää sukupolvia aikaa asevarusteluun, jotta voittaisi sodan, eikä suostu neuvotteluihin ilman voittoa. Kaikki on tehty täysin sopimusten mukaisesti ja oikeutetusti. Meidän nykyisessä maailmassamme tämä noudattaa yleistä moraalia, mutta aiheuttaa konflikteja.

Moni kaipaisi sitä aikaa, että ihmiset voisivat olla sovussa, elää yhdessä. Etenkin kansallismieliset ihmiset hyökkäävät tätä aatetta vastaan, haluavat ylläpitää meidän nykyistä valtioiden ylivaltaan perustuvaa moraalia. Myönnän itse, että ongelmat ovat valtavia, eikä niitä saada korjattua minun aikanani. Tilanne ei ole toivoton, kun yleisesti monet myöntävät sodan ongelmaksi. Tästä huolimatta monet toteavat, että tiettyjen valtioiden käymät sodat ovat oikein.

Jos me käyttäisimme sotavarusteluun suunnatut resurssit ihmisten hyvinvointiin, niin maailma olisi erittäin hyvässä kunnossa elää ja olla. Tekniikka siis on jo valmista, ihmiset eivät vain ole vielä sopeutuneet tilaisuuden hyödyntämiseen. Ongelmaa on yritetty korjata uskonnolla, mutta usein siitä itsestä on tullut ongelma. Ongelma on siis humanistinen, ei tekninen. Täten en usko, että ongelmaa voidaan tekniikalla korjata. Ongelma ei korjaannu uusilla valvontamenetelmillä tai muilla vastaavilla, vaan se lähtee ihmisistä itsestään. Ehkä ongelmaa ei koskaan kyetä korjaamaan, nykyisen ihmislajin aikana.

”Who was the first that forged the deadly blade? Of rugged steel his savage soul was made.” –Tibullus

Vice: Russian weapons maker Kalashnikov developing killer AI robots

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.