Äänestetään yhdessä 9.4. 201!

Olemme nyt saapuneet siihen aikaan, että yhdessä pudotetaan kuntavaaliuurnaan 9.4.2017 äänestyslipussa ehdokasnumero 201! Tämä ei ole lopun aika, vaan tästä lähdetään kohti tulevaisuutta. Itselleni tämä merkitsee monen asia muutosta, kuten myös samoin Seinäjoelle, mutta mahdollisesti myös sinulle itsellesi. Asioihin voi vaikuttaa, maailman kehitys etenee hyvinkin yllättävästi. Kuka olisi voinut kymmenen vuotta eli 2½ vaalikautta sitten osata ennustaa nykyajan? Suunta eteenpäin: ”Tähtää kuuhun, niin voit osua tähtiin!”

Kuva 1. Minun viimeinen mainoskuvani tässä vaalissa.

Itse olen pyrkinyt pitämään blogiani hyvin ketteränä, en edes oikeastaan ole halunnut alkujaan määritellä suuntaa ja tavoitteita liian tarkasti, vaan kehittää tekstejäni kuin ison ohjelman koodia. En ole halunnut unohtaa oman aikansa tuotoksia, vaan olen pyrkinyt mieluummin kirjoittamaan ne niin hyvin, että voisin ne itsekin allekirjoittaa vuosien päästä valideiksi, oikeiksi ja sen ajan tilanteeseen sopiviksi. Tärkeää minulle on myös se, että minun teksteissäni olisi asiaa ja jotain hyötyä ulkopuolisille. Toivottavasti olen onnistunut tavoitteissani.

Suomi täyttää 100 vuotta, joskin itsenäisyyspäivä itsessään on enemmänkin sopimus kuin mikään itsestäänselvä päivämäärä. Mielestäni paljon tärkempää sen sijasta onkin ymmärtää Suomen alkuperäinen arvoliberaali pohja, jonka päälle itsenäinen Suomi tehtiin. Samoin Ruotsista saatu kansallisaate eli nationalismi on oman aikansa tuote, jota herätettiin sotien aikana uudestaan sen ajan tarpeisiin. Nyttemmin itse uskon, että Suomen tulisi vaalia itsenäisyyden alkuajan liberaalia ja yksilönvapauksia kunnioittavaa arvomaailmaa, jota monet meidän kansallisesta symboliikasta kielivät. Myös itse kannatan alkuperäistä Suomen itsenäisyysajan vahvaa arvostusta koulutukseen, joka ei ole riippuvaista lapsen tai nuoren taloudellisesta perhetaustasta. Mielestäni koululaitos on itsessään arvokas, kunhan se toimii rationaalisesti. Opettajien tulisi sulkea silmänsä oppilaiden ulkoisilta ja merkityksettömiltä tekijöiltä kuten Lady Justice, mutta silti pitäisi huomata ongelmat, joihin opettajat voivat itse vaikuttaa työssään. Tehtävä ei ole helppo, mutta se on tärkeä!

Kuva 2. Itse luen tällä hetkellä tätä kirjaa loppuun. Jos olet kiinnostunut samoista asioista kuin minä, niin voin suositella tätä kirjaa myös sinulle!

Minun blogini elää ja kehittyy jatkossakin, kuten me ihmisetkin. Minun mielestäni äänestämättä jättäminen on ääni Suomen nykyistä 100 vuotista virallista hallintoa vastaan, ääni anarkismille. Osoita tukesi 100 vuotiaalle Suomelle, osoita tuki minun edistämilleni asioille, äänestä 201!

Uusi Suometar 6.4.1917
Avoimia digitalisoituja lehtiä 1920 vuoteen asti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.