Ehdokas 201(7) – The Only One

Ehdokasnumerot tulivat 9.3. ja vaalit ovat 9.4. Täten olemme jo näiden kahden päivämäärän puolessa välissä. Itsekin sain kirjeen äänioikeudestani ja ohjeet äänestykseen. Ei varmasti ole yllätys, että tällä hetkellä media on täynnä asiaa kuntavaaleihin liittyen, nyt kun kampanjointi käy kuumimmillaan. Minun mielestäni koko tämä kampanjointi on ollut oikein mukavaa, eikä missään vaiheessa ole käynyt ollenkaan raskaaksi!

Kuva 1. Minun jakamani lentolehtinen.

Itse en ole hetkeen blogiini kirjoitellut uutta sisältöä. Syynä ei ole se, etteikö minulla olisi artikkeli-ideoita tai motivaatiota, vaan ylipäätänsä olen hieman halunnut kampanjoinnin ajaksi jäädyttää blogiani, enkä ole halunnut vaivata omaa päätäni murehtimalla liikaa yleisnäkymää uuden vierailijan näkökulmasta, vaan mieluummin olen halunnut pitää blogiani nykyisessä muodossaan. Paljon olen miettinyt, että minkälaiset henkilöt minua äänestävät ja miten voisin vakuuttaa heidät kaikista parhaiten. Itselleni äänimäärä ei ole ehkä niin tärkeä asia kuin mitä äänestäjät voisivat olettaa. Itselleni tietysti jokainen ääni itsessään on erittäin tärkeä, mutta valtuuston ulkopuolelle jääminen ei suoranaisesti ole mikään katastrofi. Monet ovat sitä mieltä, että lautakunnan kautta on jopa helpompi vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon ja kehitykseen, jos siinä tehtävässään suoriutuu hyvin ja osaavasti. Valtuustossa myös vaditaan paljon laaja-alaisempaa osaamista kuin lautakunnassa. Lautakuntia on useita, joista koen oman koulutukseni takia teknisen lautakunnan sopivimmaksi, mutta en ollenkaan poissulje muitakaan vaihtoehtoja.

Kuva 2. ”Tein itse ja säästin.”

Mitä omiin vaaliteemoihini tulee, niin parhaiten tietoa niistä saa blogini lisäksi puolueohjelmasta ja vaalikoneista, joita on tullut täytettyä useita. Etenkin lapset, nuoret ja koulutus ovat minulle tärkeitä asioita. Minun mielestäni kaupunkia tulisi suunnitella ja kehittää sukupolvien päähän. Seinäjoen tunnettu historia on n. 500 vuotta vanha, joten monenlaista visiota siihen aikaväliin on sopinut. En minäkään osaa arvioida, että minkälainen Seinäjoki on 500 vuoden päästä, mutta jos edes yrittäisimme ennustaa 50 vuoden päähän, niin sekin on jo riittävän iso haaste. Koulutusta varmasti tarvitaan tulevaisuudessakin, samoin hyvää kaavoitusta ja sujuvaa liikenneverkostoa. Itse vertaisin kaupunkia isoon ohjelmistoprojektiin, jossa on aina hyvä ymmärtää, että vaatimukset muuttuvat ja niin asioiden kuuluukin mennä.

Kuva 3. Tekee itse, niin saa sellaisen lentolehtisen kuin haluaa. Syötit toimivat hyvin!

Pidetään katse kohti tulevaisuutta, äänestetään yhdessä 201!

”They thoroughly understood the importance of hardening them by continual practice, and of training them to every maneuver that might happen in the line and in action. Nor were they less strict in punishing idleness and sloth.” Vegetius

YLE:n vaalikone
HS:n vaalikone
IS:n vaalikone
Ilkan vaalikone
Seinäjoen Sanomien vaalikone
Lentolehtinen ’Operaatio surf’

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.