2. viikkokatsaus

Lupasin kirjoittaa tämän toisen viikkokatsaukseni kuntavaalikampanjaani liittyen alkuviikosta, joten lupauksensa on pidettävä. Mitään erityistä ennakkotietoon nähden ei ole tapahtunut, mutta jos blogiani lukevia ihmisiä kiinnostaa, että missä mennään, niin tietysti silloin asioista raportoin. Näinhän minun tulee toimia, jos minut valitaan kuntavaltuustoon. Se on vähintä, mitä voi tehdä omia äänestäjiään kohtaan!

Kuvassa 1. on esiteltynä helmikuun aikana käyneet vierailijat. Tänä aikana syntyi selvästi uusi kävijäennätys, joka pohjautuu todellisiin käyttäjiin eikä ole kräkkeröinti- eli tietomurtoyritys kuten aiemmin on tapahtunut. Myös sivulatauksissa tuli selvä ennätys. Kävimäärät tämän jälkeen laskivat nopeasti normaalijakauman mukaisesti normaalille tasolle parissa päivässä. Myöhemmin luvut kohoavat joitain kymmeniä prosentteja artikkelijulkaisun jälkeen, joka on hyvin tavanomaista. Tyypillisesti alkuviikko on hieman hiljaisempaa aikaa, vapaapäivät ovat keskimäärin kaikista aktiivisimpia.

Kuva 1. Kävijämäärät ovat tasaantuneet.

Kuvassa 2. voi huomata kävijämäärän jakautuvan keskipäivälle ja klo 20:00 kohdalle hyvin normaalijakauman mukaisesti. Luonnollisesti 13 päivän otanta on liian pieni, jotta jakauma olisi tasainen, mutta silti selvästi havaittavissa. Hieman yllättäen klo 3:00 on kaikista hiljaisin aika, monilla verkkosivuilla hiljaisin aika osuu klo 4:00 tai 5:00 kohdalle. Ehkä blogiani tykätään lukea aamuyöstä suhteellisesti enemmän kuin muita sivustoja keskimäärin.

Kuva 2. Kävijämäärän jakautuminen kellonajan mukaan.

Kaikkiastaan vaalikampanjani on lähenyt hyvin liikkeelle, jatkuvasti pyrin ajamaan asiaa eteenpäin. Tällä hetkellä uskoakseni potentiaaliset äänestäjäni ovat motivoituneempia ottamaan asioista selvää, maaliskuun alussa moni äänestäjä toimii paljon primitiivisemmin. Heille sanomani saaminen läpi vaatii agressiivisempaa toimintaa. Olen jo pyrkinyt tätä varten kirjoittamaan omaa Kuntavaalit 2017 -sivua, jonne on tarkoitus kerätä keskeisimmät asiani. Vaalikoneet lähtevät käyntiin, niin sitten moni kiinnostunut pollaa itselleen sopiva ehdokasta hyvinkin pintapuolisesti. Itse olen pitänyt tästä, tämä vaalikampanjan aika on ollut erittäin opettavaista ja mukavaa, itse nautin tästä. Toivoisin muidenkin saavat hyötyä ja iloa irti. Kiitoksia teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.