Wappu pian taas!

Päätän nyt kirjoittaa ajankohtaisesta aiheesta. Eli perinteinen teekkareiden viettämä wappu olisi aivan kohta ovella. Tähän tulisi tietysti valmistautua, vaikka olenkin nykyään jo DI. Itse en tyypillisesti vietä tätä juhlaa, vaikka ehkä syytä olisikin. Itse en koe, että minulla olisi sellaista velvollisuutta. Tietysti tilanteet muuttuvat, joten asia voi olla eri tulevaisuudessa.

Suomalaisessa kulttuurissa riehakas teekkariwappu on vanha perinne. Muualla maailmassa se tunnetaan enemmänkin työväen juhlana, Suomessa jostain syystä se on enemmänkin opiskelijoiden juhla. Itselläni teekkarina olisi periaatteessa velvollisuus sitä juhlia. En kuitenkaan ole koskaan aiemminkaan sitä viettänyt, joten sen juhliminen olisi hieman erikoista. Suomalaisessa kulttuurissa on paljon erilaisia kirjoittamattomia sääntöjä, joita olisi hyvä noudattaa. Toivottavasti uudet sukupolvet olisivat minua säntillisempiä. En ole ollenkaan ylpeä itsestäni. Onhan se häpeällistä mennä DI-koulutukseen, jos ei sitä meinaa suorittaa kunnialla. Teekkarit ovat korkeimman teknillisen koulutuksen opiskelijoita, joilla koulutus pohjautuu 1800-luvulta asti hyväksi todettuun malliin. Koulutuksessa teknillisten asioiden oppimisen lisäksi painotetaan kokonaisvaltaista yhteiskuntavastuuta ja se ulottuu jopa vapaa-ajalle asti. Teekkareiden ajatusmaailma poikkeaa monessa asiassa humalistien opeista, vaikka jokaisessa teekkarissa asuu myös pieni humanisti. Tämän koulutuksen valinta on siis arvovalintakysymys. Toivottavasti tulevatkin sukupolvet ymmärtävät tehdä oikeat valinnat.

Wappulehti Tamppi
Teekkarihymni
Teekkarius 140 vuotta
Luuli että tää oli deffin luento, mutta ei tää ollutkaan hauska. (Ei aikanaa TTY:lla ollut luentoja kahta viikkoa ennen wappua.)
Teekkareista on moneen: ”Douppikaupan taustalta paljastui nuorehko teekkari, jonka pimeä puoli pysyi pitkään salassa jopa läheisiltä.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.