Monenlaista koulutusta, kaikki arvokasta

Itse koen olevani sikäli hyvä ehdokas, että minulla on kokemusta monenlaisesta koululaitoksesta. Olen suorittanut ammatillisen koulutuksen, AMK:n ja teknillisen yliopiston. Täten itse koen olevani pätevä henkilö kritisoimaan näitä laitoksia, koska olen itse ne suorittanut. Kritisoitavaa on, myös tiedän mitä näissä laitoksissa tulisi kehittää.

Hallituspuolueet Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset ovat rajoittaneet opinto-oikeuksien aikaa, vähentäneet opintotukikuukausia, leikanneet valtavasti opintotuista, leikanneet yliopistojen tukia tutkimuksesta ja nyt viimeisimpänä hyökkävät jopa ammattikoulutusta vastaan 12,5% leikkauksilla. Mikään koululaitos tai osa-alue ei säästy tältä jatkuvalta leikkurilta. Suunta on selvä: Kokoomus haluaa lopettaa ilmaisen koulutuksen, kokoomukselaiset eivät kunnioita sivistystä. Eräs hyvin vankkumaton Kokoomusta kannattanut kaverini erosi puolueesta juuri sen takia, että he eivät hyväksy sitä, että heikko-osaiset saavat samat eväät ja mahdollisuudet pärjätä Suomessa! Nykyisille kokoomukselaisille nuoremman polven edustajien ahneudelle ei ole mitään rajaa! He ajavat ja ihannoivat vastakkainasettelua ja 1800-luvun riistokapitalismia toisin kuin aiemmat sukupolvet Kokoomuksessa.

Itse näen koulutuksen jonain isompana osana kuin vain kvartaalisena asiana, jolla pyritään kasvattamaan osavuositulosta. Mielestäni koulutus on sukupolvia kestävä sijoitus, sijoitus henkiseen pääomaan. Täten haluaisinkin pistää seuraavaksi videon yhdestä ihmiskunnan vanhimmasta keksinnöstä.

Tietysti minulla on myös modernimpi sytkäri eli sytytysväline, jonka esittelen seuraavassa videossa. Toimii kivasti kovallakin tuulella ja lataantuu USB:n kautta.

Aivan piikivillä en ole vielä tulta tehnyt, mutta ehkä sekin aika joskus vielä koittaa. Hieman kallista ostaa piikiveä, Liettuassa on kuitenkin kuulemma hyvät esiintymät. Itse arvostan tätä tekniikkaa enemmän kuin vain kvartaalisena asiana, jossa se nähdään hetkellisen edun kauttaa. Tulenteon taito ja siihen tarvittava tekniikka on tuhansia sukupolvia vanha! Oikeastaan se on ensimmäinen tekninen keksintö, joka ei ole ase. Kaikki nykyinen tekniikkamme on mahdollisesti jopa tämän yhden ainoan keksinnön seurausta ja ansiota. Itse arvostan tekniikkaa ja sen tuomaa hyvinvointiamme. Ehkä sen takia asioiden yhteensovittaminen onkin niin vaikeaa, kun on erilaiset arvomaailmat, kun itse näen rahan vain välttämättömänä pakkona ja apuvälineenä. On sitten ammatikoulutus tai yliopisto, niin mielestäni sille sivistyksellä ja koulutuksella on itseisarvo, kaikista heikoimmassa asemassa olevasta koulutuksesta kovalla kädellä leikkaaminen on surullinen asia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.