Syyrian sisällissota

Nyt mediassa on paljon taas puhuttu Syyrian sodasta, kun kerran Yhdysvaltain presidentinvaalit on saatu käsiteltyä. Kyseinen sota on jo jatkunut vuosia, tilanne on kärjistynyt jatkuvasti. Nyt tilanne vaikuttaa jo isommalta, kun maassa mellestää useampikin aseellinen sotajoukko. Siviileillä tilanne on varmasti huolestuttava.

Kuva 1. Syyriassa tilanne kärjistyy. [uamap]
Kuva 1. Syyriassa tilanne kärjistyy. [uamap]
Ilmeisesti juuri hiljattain saatiin pelastettua Aleppossa vuosikausia pommitusten keskellä olleet siviilit. Tämän seurauksena tilanne on kärjistynyt monien maiden välillä valtavasti. Nyt jopa Israel on hyökännyt Syyriaan. Venäjältä on kuvan 1. mukaisesti matkalla Iranin lipun alla seilaava rahtilaiva Syyriaan. Moni maa on lupautunut hyökkäämään ja sotimaan. Jännää seurata, että mihin tämä vielä tästä johtaa. Suomen mediat eivät ota asiaan kantaa, liian arka aihe.

Liveuamap.com on hyvä, jos kiinnostaa seurata esimerkiksi balkanin poliittista tilannetta. Vaikka itselläni ei ole aivan niin paljoa valtaa, että maailmanpoliittisiin asioihin voisi vaikuttaa, niin silti kiva seurata isojen poikien touhuja. Mistä voisi liittyä ISIS-joukkoihin mukaan?

Russian TV shows civilians in eastern Aleppo
http://syria.liveuamap.com/en/2016/30-november-faylaq-alrahman-used-a-19thcentury-cannonball

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.