Nokia 5 Manual DNS On Android 9

I am using Nokia 5 phone that has a new option to set manually DNS server. Weirdly it want to set it by domain name. Ok, I did so. I set the manual DNS to ”dns.google”.

When I tried to browse to Google’s IP, then it said that Google’s own authorized SSH certificate is invalid and my traffic has been hacked and the Google’s page is unsecure!

Eli siis kaikki käyttöjärjestelmästä selaimen kautta palvelimille oli Googlen omaa! Ainoastaan verkko on suomalaisten omistamaa ja hallinnoimaa. Täten itse en keksi mitään muuta kuin, että joko Googlella on tullut ”paskat housuun” tai sitten suomalainen verkko on tavalla tai toisella niin pahasti pielessä, että en uskalla edes kirjoittaa asuessani tässä maassa. Sama kuin KRP nosti Aarniota vastaan syytteen.

Yksinkertaistaen Google sanoo sisäisesti Internetin lähes täydessä monopoliasemassaan olevansa itse epäluotettava tietolähde! Google itse leimaa sertinsä omalla palvelimellaan, jolla se valvoo verkkoliikennettään omalle palvelimelleen, todeten rikkovansa omaa turvavarmennetta. Omilla järjestelmillä tulos: ei täytä yksinkertaisimman verkkolikenteen turvavaatimukselta edellytettyä sertifikaattia.

Tuppu-blogilta mm. taloudellisiin syihin vedoten on eria asia, kuin että yksi maailman suurimmista yhtiöistä ei sisäisesti itse kykene osoittamaan tiedon tulevan turvallisesti perille. Omassa blogissani osa tiedoista mm. palveinmuutosten takia ei kykene täyttämään CloudFlaren äärimmäisen kovia ehtoja, koska osa sisällöstä on ajalta ennen sertifikaatin myöntämistä ja täten sertifikatin perusteella väärästä lähteestä. Päivittäminen maksaisi 5 dollaria kuussa, joten menen rikkinäisellä sertillä. Tietysti tällaiset asiat motivoivat nostamaan kytkintä/ankkuria ja kohottavat karvoja admininkin iholla.

I have a lot of screenshots about this as prove:
[Alkuun vaikka tämä Googlen kehittämän kromi-selaimen oma luppakorva-ikoni. Kyse ei ole edes sertin invalidioidesta, vaan että koko osoitetta ei löydy täysin heidän omilla järjestelmillään. Did you mean ”Hail Hitler! Hail Hitler!?” o/ o/ 😀 ]












Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.