Seinäjoki kehittyy

Itselläni on toisinaan ollut epäuskoa Seinäjokea kohtaan. Samoin olen menettänyt toivon siitä, että yleensäkään kannattaa odottaa asioiden parantuvan itsestään. Toisaalta tämä ajatus on muuttunut kun on nähnyt erilaisia ympäristöjä enemmän, joskin vain subjektiisena otantana. Samoin itse voi asioihin vaikuttaa, toisinaan se on jopa yllättävän helppoa.

Kuva 1. Seinäjoella valmistetaan heinäsirkoista ruokaa. [Ilkka]
Opiskelin Seinäjoen ammattikorkeakoulussa tietotekniikkaa. En olisi koskaan uskonut, että esimerkiksi ASP.NET ja ADO.NET tekniikoiden opettelu palvelinohjelmoinnin kurssilla olisi ollut erittäin opettavaista, jopa pidin kyseisen kurssin harjoitustyöstä erittäin paljon. [PalvelinohjelmointiHarjoitustyö]
Kuva 2. Turkinpippuri oli ehdottomasti Seinäjoen paras ruokapaikka tällä kertaa, jos ei kymmeniä käyntejäni El Cebo:lla lasketa. [eat]

Nykyään itse kuitenkin uskon, että Seinäjoen alue kehittyy monelta osalta. Ehkä siinä on myös se, että nuorempana ei kokenut asioiden muuttuvan pidemmällä aikavälillä, eikä kykenevänsä vaikuttamaan omaan elämään ja ympäristöönsä. Usein parhaiten vaikuttaminen tapahtuu niin, että siitä on mahdollisimman paljon hyötyä, eikä vaadi mitään korvausta. Usein positiivinen kierre ruokkii itseään, moni iso kierre voi saada alkunsa jostain todella pienestä. Tulokset tulevat esille vasta vuosikymmenien saatossa.

Hacklab Seinäjoki

Facebook: Sepeli Ry

Jos oikeasti olet kiinnostunut, että miten tietokone käytännössä toimii ihmisen ymmärtämässä muodossa. Ehkä myös haluat opettaa lapsesis ohjelmoimaan ohjelmointikielellä, joka on ollut 40 vuotta täysin käyttökelpoinen. Kirjoittajana henkilö, jolla on kannuksia – UNIX-käyttöjärjestelmän kehittäjä. Nykyajan kaikki PC-tietokoneiden ja älypuhelinten käyttöjärjestelmien toiminta perustuu tähän Linuxista (kevennetty UNIX) , Windowsin (NT) kautta Appleen (iOS):

  1. Kirja PDF-muodossa
  2. Online C Compiler
  3.  Hikipedia: C-kieli

”This is the big hurdle; to leap over it you have to be able to create the program text somewhere,compile it successfully, load it, run it, and find out where your output went. With these mechanical details mastered, everything else is comparatively easy.” –Brian W. Kernighan & Dennis M. Ritchie

Tällä sitten koodailemaan, jos ei innostuu liikaa chättäileen [YLE]:

Itse pidin PHP-kieltä ihan kivana kun olin tottunut C-kieleen, vaikka olenkin suhtautunut nuivasti skriptikilten suorituskykyyn. Oma mielikuvani heikkeni siinä vaiheessa, kun tajusin, että PHP:n arrayiden osoittaminen arrayn ulkopuolelle silmukoissa heikentää suorituskykyä entisestään ihan dramaattisesti! Oma uskoni vielä kielen hienoutta kohtaan oli korkealla, kunnes tajusin ensimmäisen kerran katsoa logeja ja huomata, että miten paljon se tekee turhia tarkistuksia ja poikkeuksia! Nuorena koodasin C-kieltä, niin opin sentäs restarttaamaan ja sammuttamaan tietokoneen ohjelmallisesti Windows-ympäristössä. [youtube , youtube2, youtube3]!

Tietotekniikan teekkareiden akateemisuutta

Kuva 3. Tyypillistä irkkikeskustelua 24/7 80-luvulta asti. kuvankaappaus vuoden tylsimmästä intervallista päivältä 2017-11-29 eli 1557540000 sekuntia ajanlaskun alusta [unixtime].
Toisinaan joskus on enemmän keskustelua irkissä, kun on jotain kiinnostavaa juttua. Ehkä ohjelmoijat ovat joskus tehneet jotain järkevääkin systeemiä, kuten nämä viereen itkemään tulleet naiset osoittavat:

https://www.youtube.com/watch?v=4iyDQhzcBJQ

IRC-gallerian toimitusjohtajana toimiva Jari Jaanto ei ole mielestäni koskaan saanut niin suurta arvostusta, kuin mitä kyseisen sosiaalisen median perustamisesta olisi ansainnut. Asiat kehittyivät edellisen videon mukaisesti jopa oikein hyvin, mutta valitettavasti ei saavuttanut Facebookin tasoista kansainvälistä käyttäjäkuntaa. [MTV3]

”Nyrkki ei heilu, eikä pullo kallistu” – Nykynuoriso elää teinivuotensa kiltimmin kuin vanhempansa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.