Mainstream

Itse ohjelmistoalalla töissä ollessani törmään toisinaan siihen, että tietty osa IT-väkeä taistelee valtavirtaa vastaan. Tälläistä elämää eläviä kutsutaan hipstereiksi. Kyseinen ajatusmalli ei siis ole vain tekniikkaa tuntemattomien piirre, vaan alalla olevat itsekään eivät aina jaksa pelkkää hi-techiä.

On monenlaista taistelua tiedon avoimuuden puolesta ja yksityisyyden puolesta, mutta digitalisaation yltyessä osa haluaa askeettisempaa ja poikkavaa elämäntapaa, johon kuuluvat retroilu ja yleinen poikkeavuus elämäntavasta.

Itsekin olen nykyään innostunut entistäkin enemmän ihan perinteisistä paperisista kirjoista. Niiden lukeminen on todella miellyttävää tavalla, jota ei koe sähköisessä muodossa. Saatan olla lisäksi hieman materialistinen, joten mielestäni konkreettinen kirja ylittää monelta osin sähköiset versiot.

Kuva 1. Tämä on korkeintaan minuutikello kuin an hour glass.

Nykyaikana ei enää puhuta internetriippuvuudesta samoin kuin minun nuoruudessani. Syy on selvä kun itse käyn linja-autolla töissä ja katson koululaisia. Nykyään kaikki selaavat puhelinta jatkuvasti, joten ongelmasta puhuminen ei ole enää hyväksyttävää valtamediassa.

Minä en halua kritisoida ihmisten elintapoja. Minun mielestäni on hyvä, että ihmiset elävät erilailla. Tämän taustalla on myös se, että ei saa loukata omilla elintavoillaan muidenkaan elämää.

Nykyään iso kysymys on, että milloin toisen ihmisen elämään saa tai pitää puuttua. Tietysti lähtökohtana tulee olla hyvät tarkoitukset eli halu auttaa, jos toisen toimiin puututaan. Tämä ei mielestäni ole niin itsestään selvää kuin moni luulee.

Keskiaikana ei ollut vasemmistoa ja oikeistoa, vaan silloin yhteiskunnan ja yksilön välisen ristiriidan sijaan oli valtioiden ja kirkon välinen vastakkainasettelu. Monet eivät ymmärrä tätä, mutta vielä vähemmän osaavat ennustaa tulevaisuuden ”politiikkaa” kymmenen sukupolven päähän.

Ei ole kuin 10 sukupolvea, että kaikki valtiot olivat kuin suojelurahaa kerääviä mafioita. ”Virkamiehet” olivat kirkon hylkäämiä sotilaita. Monet saattoivat kokea kuuluvansa sekä kirkkoon että valtioon, kuten nykyään vasemmistolainen voi elää menestyneesti markkinataloudessa.

Referenssiä

Wiki: jäniksen vuosi (elokuva)
Hypermedia: Tieteellisen tiedon määrä kaksinkertaistuu joka yhdeksäs vuosi
Teknologiainfo: Datan määrä lisääntyy ja konesalien tarve kasvaa
T&T: Roomalaisten kannettava aurinkokello oli merkki vauraudesta

Ääretönkulmio

Tuli taas vaihteeksi käytyä Tampereella eli siis synnyinpaikkakunnallani. Paikka ei sinällään ole minulle vieras, olen opiskellut siellä aikoinaan. Oma mielikuvani on hyvin ristiriitainen.

En osaa sanoa, että onko Hervanta hyvä paikka vai ei. Jouduin asumaan 11. kerroksessa 70-luvun Wäinölässä. Näköalat olivat aivan mahtavat, näin koko Hervannan sieltäkäsin. Toisaalta asuntoni oli homeinen, koska jouduin asumaan saunatilojen alla.

https://www.youtube.com/watch?v=rGQYrXasRE4

Aina sitä itse miettii, että ehkä näkökulmat eivät ole vääriä, ne vain ovat erilaisia. Itse miettii omaa elämäänsä jälkeenpäin, niin usein päätyy samaan lopputulokseen. Minä olen ollut väärässä omassa ajattelumallissani, en ole vain kyennyt samaistumaan muiden ajatteluun.

Olen vain tällainen säälittävä teekkari, joka pääsi juuri ja juuri tutkintonta läpi. Tein mielestäni parhaani, yritin enemmänkin. En osaa sanoa, että olisinko voinut saavuttaa enemmänkin. Nykyisessä työelämässäni todennäkäisesti voisin saavuttaa enemmän kuin uskonkaan. Olisin voinut saavuttaa tietotekniikan DI-opinnoissan enemmän kuin olisin uskonutkaan. Sain sentään tutkintoni parissa vuodessa – julkisesta puolesta johtuvat hidasteet, joten olen sen puoleen TTY:n mielestä jopa ihan pätevä titetotekniikan johtotehtäviin teknilliseltä tietetotekniikan osaamiseltani.

Tuli myös tavattua opiskelukavereitani, joista osa juuri valmistui. Heistä oli kinnostaaa näkökulmani ääretönkulmioon. Pii on ääretönluku, joka voidaan kuitenkin laskea halutulla tarkkuudella. Näin esimerkiksi lautanen voidaan laskea halutulla resoluutiolla. Kuitenkaan koskaan sitä ei voida laskea täydellisesti. Ainoastaan aivojen psykodeelinen kapasiteetti riittää supertietokoneen tasoiseen tarkkuuteen mallintamaan maailmaa. Tämä on joistain yllättävää, vaikka tunnetaan ihan vain kvanttifysiikkana, joka noudattaa tilastomatematiikkaa eli gaussinkäyrän mukaista normaalijaukaumaa. Yli kahden kaskiarvon eli eli 98 % on tilastollinen poikkeama.

Referenssit

Tori.fi: Kaksi kertaa öljyt alleen laskenut Dasia Duster
Youtube: Chevroletin 1936 vuoden opetusvideo aikansa öljyn mukaisen vaihteiston toiminnasta
Super Street Online: 1986 Toyota Corolla GT-S With a Formula Atlantic Motor
Club4AG: Formula Atlantic 4AGE – $12,000
CarThrottle: Takumi’s AE86 Specs in Real Life